Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Pakistan'dan fitnecilere karşı Hz.Muhammed kararı!

Pakistan, Kadıyanilik (Ahmedilik) fırkasının son dönemde artan fitne söylemlerine son noktayı koydu. Karar Pakistan'ın resmi gazetesinde yayımlandı.

Pakistan

Pakistan'da, Kadıyanilik (Ahmedilik) fırkasının son dönemlerde artan 'liderimiz son peygamberdir' fitnesine karşılık resmi karar aldı. Karara göre resmi veya resmi olmayan tüm kayıtlarda, Hz. Muhammed (s.a.v.) mübarek isminin hemen sonrasında yazılan salâta ek olarak 'hatemul enbiya' (son peygamber) yazılacak.

Pakistan Ulusal Meclisi'nin 21 Ağustos 2020 tarihli kararında, Hz. Muhammed'in (s.a.v.) adından hemen sonra yazılan 'sallallahu aleyhi ve sellem' (Allah'ın selamı onun üzerine olsun) salâtının artık, "Hz. Muhammed Resulullah hatemul enbiya sallallahu aleyhi ve sellem" şeklinde yazılması için resmi gazetede karar yayımlandı.

Kararın, Ahmedilik fırkasının son dönemde artan fitne söyleminin üzerine alındığı belirtildi.

Kadıyanilik (Ahmedilik) nedir?

Hindistan’ın Pencap eyaletinde 1880’de Mirza Gulam Ahmed Kadıyani tarafından kurulmuştur. Ahmediye de denir. İngilizlerin Hindistan’ı sömürge yapmasından bir yıl sonra ortaya çıkan bu fırka, onlar tarafından beslenmiştir. İslâmiyet’i içerden yıkmak için çalışan İngiliz casuslarının yardımıyla Pencap ve Bombay’da cahil halk arasında süratle yayıldı. Sonra Avrupa ve Amerika’da gayrimüslimlerden ve dinini bilmeyen cahillerden taraftarlar buldu.

Daha önce İsmailiye fırkasında olan Mirza Gulam Ahmed, önce müceddid, daha sonra da Mehdi olduğunu iddia etti. İsmailî ve Behaîlerden taraftar buldu. En sonunda kendisinin, gökten ineceği bildirilen İsa Mesih olduğunu, yeni bir din getirdiğini söyledi. Kadıyan’da yaptırdığı mescide, Mescid-i Aksa dedi. Kendisinin Kur’an-ı Kerim’de övüldüğünü iddia etti. Hazreti İsa’ya iftiralarda bulundu. İslam âlimleri, Kadıyanilerin Müslüman olmadıklarını ittifakla bildirmiştir. İslâm âlimlerinin bunlara verdiği cevapları dikkate alan Pakistan Parlamentosu da, 7 Eylül 1974 tarihli kararıyla Kadıyanileri, İslâm dışı azınlık olarak ilân etti.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER