Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Pakistan'da çok sayıda ölü ve yaralı var: Camide kanlı saldırı!

Pakistan'ın Hayber Pahtunhva eyaletindeki bir camiye öğle namazı esnasında düzenlenen intihar saldırısında 32 kişi hayatını kaybederken, 150'den fazla kişi yaralandı.

Pakistan

Hayber Pahtunhva eyaletinin Peşaver şehrinin Police Lines bölgesinde bulunan bir camiye öğle namazı sırasında düzenlenen bombalı saldırıda 32 kişi yaşamını yitirirken, 150'den fazla kişi yaralandı.

h1.jpg

‘CAMİ ÇÖKTÜ’

Yetkililer, yaralılardan 10’unun durumunun ağır olduğunu belirtirken, yüze yakın kişinin yaralandığı patlamanın ardından konuşan polis memuru Sikandar Khan, patlamanın çok sayıda insanın namaz kılmak için toplandığı camide meydana geldiğini söyleyerek "Binanın bir kısmı çöktü ve altında çok sayıda kişinin olduğu düşünülüyor" dedi.

h2.jpg

Saldırıyı hiçbir grup üstlenmezken, Peşaver'de bulunan bir hastanenin sözcüsü Mohammad Asim, bazılarının durumu kritik olan 90 yaralı aldıklarını söyledi.

h3.jpg

TÜRKİYE’DEN KINAMA

Türkiye, Pakistan'da camiye düzenlenen terör saldırısını kınadı. Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, "Söz konusu menfur terör eylemini en güçlü şekilde kınıyor, saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, dost ve kardeş Pakistan hükümetine ve halkına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz" diye kaydedildi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER