Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

PAKİSTAN ESKİ BAŞBAKANI NAVAZ ŞERİF’İN HAPİSHANEDE ZEHİRLENDİĞİ İDDİA EDİLDİ

Pakistan eski başbakanı Navaz Şerif'in oğlu babasının hapiste zehirlendiğini iddia etti.

PAKİSTAN ESKİ BAŞBAKANI NAVAZ ŞERİF’İN HAPİSHANEDE ZEHİRLENDİĞİ İDDİA EDİLDİ

Dawn gazetesinin haberine göre, eski Pakistan başbakanı Navaz Şerif'in durumu ciddiyetini sürdürmeye devam ediyor ve oğlu babasının hapiste zehirlendiğini iddia etti.

Navaz Şerif şu anda Lahore'daki Kot Lakhpat Hapishanesinde yolsuzluk suçlamaları sebebiyle tutuklu bulunuyor.

Habere göre, Navaz Şerif'in oğlu Hüseyin Navaz, babasının trombositlerindeki azalmanın bir tür "zehirlenmenin" sonucu olabileceğini iddia etti. Yaşadığı Londra'dan sosyal medya hesabından tweet atarak, “Zehirlenmenin tezahürüdür trombositopeni. Navaz Şerif'e bir şey olursa - bundan kimin sorumlu olduğunu biliyorsunuz.” Dedi.

Salı günü yapılan tıbbi testlere göre, Navaz Şerif'in trombosit sayısı, Pazartesi gecesi geç saatlerde hastaneye getirildiğinde, tıbbi kurul üyelerinin derhal nakledilmesini gerektiren 16.000'den kritik bir 2.000 seviyeye düşmüştü.

Salı günü, Pakistan Müslüman Birliği (PML-N) Başkanı ve Navaz Şerif'in kardeşi Şahbaz Şerif hastanede bir araya geldi. Şahbaz daha sonra tweet attı: "Bugün kardeşim Navaz Şerif'i erken saatlerde hastanede ziyaret ettim. Aşırı derecede endişe duyuyorum ve hızlı bir şekilde kötüleşen sağlık durumundan endişeliyim. Hükümet ciddi sağlık sorunları ile ilgili birşeyler yapmalı" dedi.

Hastane dışındaki muhabirlerle olan görüşmede, Ulusal Meclis'teki muhalefet lideri, trombositleri kritik seviyeye düştükten sonra Navaz Şerif'in hastaneye kaydırılmasındaki gecikme ile ilgili soruşturma istedi.

Bu arada, Lahore Services Hastanesi Müdürü Ayaz Mahmood başkanlığındaki altı üyeli bir doktor kurulu eski Pakistan Başbakanı'nı inceledi ve hastaya "üç mega trombosit ünitesi" geçirdi.

Bir kurul üyesi şöyle dedi: "Tıbbi kurul çoklu testlerini yaptı, ancak trombosit sayısında düşmeye neden olan hastalığı teşhis etmeyi başaramadı." Salı akşamı Şerif'in trombosit sayısının 18.000'e yükseldiğini de sözlerine ekledi.

Yeni rapora göre, eski Pakistan cumhurbaşkanı Asif Ali Zardari, Rawalpindi'nin Adiala hapishanesinden Pakistan Tıp Bilimleri Enstitüsü (PIMS) hastanesine kaydırıldı.

Ana muhalefet partilerinin her iki lideri de, son birkaç aydır Kot Lakhpat ve Adiala hapishanelerinde gerekli sağlık hizmetini sağlamayan yetkililerden şikayet ederken, sağlık durumlarının kötüleşmesi nedeniyle hastanelere koştu.

Eski Pakistan İçişleri Bakanı ve PML-N Genel Sekreteri Ahsan Iqbal, Ulusal Hesap Verebilirlik Bürosu (NAB) yetkililerinin Navaz'ın sağlığına kör bir şekilde baktığını ve kişisel doktorunun tekrar tekrar talep etmesine rağmen "tıbbi raporlarını çöpe attığını" iddia etti.

Eski Pakistanlı lider Shahid Khaqan Abaasi'nin de sağlık durumu iyi olmadığı için hastaneye kaydırılmasını istedi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER