Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

PAKİSTAN CUMHURBAŞKANI: KEŞMİR DAVASINI HAREKETE GEÇİRİN!

Pakistan Cumhurbaşkanı Alvi’den Türk liderlere Keşmir çağrısı…

PAKİSTAN CUMHURBAŞKANI: KEŞMİR DAVASINI HAREKETE GEÇİRİN!

Cammu Keşmir’de Hindistan işgali 50’nci gününe girerken, Pakistan Cumhurbaşkanı Arif Alvi gazetemize konuştu. Hindistan’ın Keşmir’de işgale son vermemesi halinde gelişmelerin daha tehlikeli boyutlara ulaşacağını söyleyen Alvi, “Keşmirlilerin çok kötü durumda olduğunu söylemeliyim, tıpkı Filistinliler gibi. Türkiye dünyayı bu konuda daha fazla etkileyebilir. Biz de zaten Türkiye’den bu etkisini daha fazla kullanmasını bekleriz. Türk liderlerinden Keşmir davasını harekete geçirmelerini bekliyoruz” dedi.

Pakistan Cumhurbaşkanı Arif Alvi, Hindistan’ın işgali altındaki Cammu Keşmir’le ilgili gazetemize özel açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanlığı’nda gerçekleşen görüşmede Alvi, Pakistan ile Türkiye ilişkileri başta olmak üzere ateş çemberindeki bölgeyle ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Türkiye ile Pakistan arasında tarihi bağlarının olduğunu söyleyen Alvi, İslam dünyasının son dönemde yapılan operasyonlardan çok çektiğini dile getirdi.

MODİ, KENDİSİNE HİTLER’İ ÖRNEK ALIYOR

Hindistan’ın bölgede din, dil ve ırk ayırımı yapmadan sistemli katliamlar yaptığını ifade eden Alvi, “Hindistan ekonomik ve askeri olarak gelişiyor ama bölgesindeki ülkelerle iyi ilişkileri yok, mesela Nepal ve Pakistan gibi. İlk başlarda laik bir çizgi izlediler ama sonra Hindu milliyetçiliğine yöneldiler. Modi’nin partisi Mein Kampf’ı ve Hitler’i kendilerine örnek aldılar. 30 yıldır bu anti azınlık politikası devam ediyor. Hindistan’da kiliseler yakıldı, Hıristiyanlar öldürüldü, binlerce Müslüman öldürüldü. 1984-1986 arasında neredeyse günde 3 bin kişi öldürülüyordu. Hindistan kendi tarihi olan 600-700 senelik İslami tarihini reddediyor. Bu tarihlerini kitaplardan çıkarıyorlar. Bunu da en iyi anlayabilecek olan ülke Türkiye’dir” diye konuştu.

FİLİSTİN’DE NE OLUYORSA KEŞMİR’DE AYNI ŞEYLER OLUYOR

Genç neslin Hindistan’ın geçmişte uğrattığı vahşetin benzerini tekrar ödemek zorunda olmadığını ifade eden Alvi, Hindistan’ın Keşmir’de işgale son vermemesi halinde gelişmelerin daha tehlikeli boyutlara ulaşacağını ve Hindistan’daki Müslümanların isyan edecek düzeye geldiğini kaydetti. Alvi, “Şu anda Keşmir halkının tümü ev hapsindedir. Faruk Abdullah ve diğer Müslüman liderler hapsedildi. İletişim 40 gündür kapalı. Mesela Gazze’de de aynı şekilde iletişim yasağı getirirler. Birçok kişi baskı altında! Türklere de, Filistin’de yaptıkları olayı biliyorum. Keşmir’de de aynı şeyler oluyor. 100 bin den fazla kişi öldürüldü, kadınlara tecavüz edildi. Neredeyse 8-9 Keşmirliye 1 asker düşüyor. Ama onları bastıramıyorlar. Keşmir meselesi de 70 yıldır devam ediyor, insanları bastıramadılar. Filistin’de bir çocuk anasının rahminden çıkar çıkmaz hemen taşı eline alıyor. İlaç bile almalarına izin vermediler. Devamlı biz demokratiğiz diyorlar ama insanlığı bilmiyorlar” değerlendirmesinde bulundu.

SADECE KEŞMİR MESELESİ DEĞİLDİR, TÜM DÜNYANIN MESELESİDİR

Alvi, Keşmir’in Pakistan’ın bir parçası olması gerektiğini ve oradaki siyasi liderlerin serbest bırakılması gerektiğini belirterek, uluslararası kuruluşların Pakistan’a bağlı Azad Keşmir’de her şeyin özgür olduğuna ilişkin bilgilerin raporlarda yer aldığını dile getirdi. Pakistan’ın Türkiye’yi gözleri kapalı her daim desteklediğini söyleyen Alvi, “Keşmirlilerin çok kötü durumda olduğunu söylemeliyim, tıpkı Filistinliler gibi. Türkiye, dünyayı bu konuda daha fazla etkileyebilir. Biz de zaten Türkiye’den bu etkisini daha fazla kullanmasını bekleriz. Türk liderlerinden Keşmir davasını harekete geçirmelerini bekliyoruz. Keşmir davasını harekete geçirirken şunu aklınızda bulundurun: Bu mesele sadece Keşmir için değil ama bütün dünya için önemlidir. Pakistan ordusu bu savaşa çok hazırlıklıdır. Çok deneyimlidir. Biz daha önce terörle çok savaştık. Hindistan hileli işler yapmamalıdır. BM’ye gidip BM kararlarını uygulamamalarını söyleyebilirler” diye konuştu.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER