Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Pakistan her zaman Keşmir halkının yanında olacak

Pakistan İslam Cumhuriyeti´nin İstanbul Başkonsolosu Bilal Khan Pasha, Milli Gazete muhabiri Abdussamet Karataş´ın sorularını yanıtladı.

Pakistan her zaman Keşmir halkının yanında olacak

Son dönemde uluslararası kamuoyunun dikkatle seyrettiği Güneydoğu Asya hattında sıcak gelişmeler yaşanıyor. Nüfusunun yüzde 90´ı Müslüman olan İslam toprağı Keşmir´i işgal altında tutan Hindistan´ın, asılsız suçlamalarına, baskıcı uygulamalarına ve ırkçı politikalarına karşı meşru savunma hakkını kullanan Pakistan, Keşmir sorununun Müslümanların lehine sonuçlanması için uluslararası mücadelesini de aralıksız sürdürüyor. Pakistan İslam Cumhuriyeti´nin İstanbul Başkonsolosu Bilal Khan Pasha, ülkesinin son dönemde Hindistan´la yaşadığı gerilime ve Keşmir sorununa ilişkin Millî Gazete´ye önemli açıklamalarda bulundu.

Hindistan´ın son dönemde Pakistan´a yönelik saldırgan ve suçlayıcı tutumunu nasıl değerlendiriyorsunuz?

Hindistan´ın Pakistan´a yönelik saldırgan ve suçlayıcı politikaları yeni değil. Hindistan´da ne olsa Pakistan´ı suçluyorlar. Hindistan´da bir insan ölse ya da bir taş yerinden oynasa onda bile Pakistan´ı sorumlu tutuyorlar. Biz Pakistan olarak Hindistan´a diyoruz ki savaş bir çözüm değil, gelin bir masada oturalım. Sorunlarımızı çatışarak değil, müzakereyle halletmemiz gerektiğini belirtiyoruz.

KEŞMİR VE PAKİSTAN HALKI BİRBİRİNİ DESTEKLİYOR

Hindistan ile Pakistan arasında gerilim ve son yaşananlar karşısında Keşmir halkının duruşunu nasıl görüyorsunuz?

Keşmir ve Pakistan halkı her zaman birbirini destekler durumda. O kadar savaşlar yaşadık, kayıplar verdik ve her durumda Keşmir halkı Pakistan´a olan güvenlerini korudu ve Pakistan´ı desteklemeye devam ettiler. Pakistan her zaman Keşmir halkının yanında olacak.

 KEŞMİR´DEKİ ZULMÜ DÜNYAYA DUYURUYORUZ

Peki bundan sonra Pakistan olarak Keşmir için neler yapacaksınız? 

Pakistan devleti olarak biz, Keşmirliler için her yerde, özellikle Birleşmiş Milletler´de ve uluslararası arenada sesimizi yükseltiyoruz. Keşmir halkına uygulanan acımasız zulümleri her fırsatta duyurmaya çalışıyoruz. Keşmir Sorunu´na muhatap olan çok sayıda uluslararası güç var ve bu güçlerin Keşmirlilerin haklarını savunması için girişimlerde bulunuyoruz. Keşmir´in uluslararası bir problem olduğunu deklare ediyor ve bu problemin çözümü için uluslararası güçleri harekete geçirmeye çalışıyoruz.

 

 

PAKİSTAN VE HİNDİSTAN ARASINDA SON SÜREÇTE YAŞANAN GELİŞMELER

- 15 Şubat 2019 tarihinde Hindistan´ın işgal altında tuttuğu Cammu Keşmir bölgesinde Hint ordusuna ait paramilis konvoyunu hedef alan bombalı saldırıda 44 Hindistan askeri öldü, 20 asker yaralandı. Saldırı kayıtlara, Cammu Keşmir´de son 30 yıldır düzenlenen en kanlı saldırı olarak geçti.

- Hindistan hükümeti saldırı sonrası Pakistan´ı suçlayan açıklamalarda bulundu. Hindistan ve işgal altındaki Keşmir´de binlerce Müslüman saldırıya uğradı. Hindistan´ın birçok yerinde Müslümanları hedef alan protesto gösterileri düzenlendi. 

- Pakistan hükümeti 44 Hint askerinin öldüğü saldırıyı kınadıklarını ve ülkelerinin asla terörle bağdaştırılamayacağını ifade etti. Hükümet ayrıca Hindistan´ı saldırganlıktan uzak, sağduyulu bir dil kullanmaya davet etti.

- Hindistan´ın Pakistan´a yönelik saldırganlığını artırması üzerine  Pakistan hükümeti Yeni Delhi büyükelçisini geri çekti ve Hindistan´ın onur konuğu olarak davet edildiği İslam İşbirliği Teşkilatı Dışişleri Bakanları toplantısına katılmama kararı aldı.

- Pakistan ordusu sınır bölgelerini bombardımana tutan Hint uçağını düşürdü ve pilotunu esir aldı.

- Pakistan, esir aldığı Hint pilotu Abhinandan Varthaman´ı Hindistan´a sağ salim teslim ederek, Hindistan´a adeta diplomasi dersi verdi.

TÜRKİYE?YE VE TÜRK  HALKINA MÜTEŞEKKİRİZ

Keşmir meselesinde Türkiye´nin yaklaşımını ve özellikle Türk halkının ilgisini nasıl görüyorsunuz?

Türkiye´ye ve halkına teşekkür ediyoruz. Türkiye´nin desteğini her zaman yanımızda hissediyoruz. Türkiye ve Pakistan birbirine o kadar yakın ki sorunlarımızın çözümüne ilişkin  bizden hiçbir talep gelmese dahi her sıkıntımızda Türkiye´nin desteğini görüyoruz.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER