Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Özlü'den flaş eğitim önerisi! "Seyreltilmiş hibrit model" nedir?

Bilim Kurulu üyesi Tevfik Özlü'nün yeni eğitim ve öğretim yılına başlanması konusundaki önerisi dikkat çekti.

Özlü

Bilim Kurulu üyesi Tevfik Özlü, 2020-2021 Eğitim ve Öğretim yılının başlaması hakkında dikkat çeken öneride bulundu.

Bazı illerin pilot uygulama ile "seyreltilmiş ve uzaktan eğitim destekli hibrit modelle" eğitime başlayabileceği önerisinde bulunan Özlü, "Okulların açılması öncesinde bazı illerde, seçilen birkaç okulda, kimi sınıflarda, belirlenen tüm kurallara uyularak, seyreltilmiş ve uzaktan eğitim destekli hibrit modelle, yüz yüze eğitime başlanabilir. Bu pilot uygulamanın çok yardımcı olacağını düşünüyorum" dedi.

Pilot uygulama ile diğer okulların pandemi sürecine daha hazırlıklı hale geleceğini belirten Özlü, "Okullarımızın alt yapı, ekipman ve personel olarak pandemi sürecine ne kadar hazır olduğunu görürüz, öngörülemeyen eksiklikler, hatalar, aksaklıklar ortaya çıkar. Pilot uygulamaya katılan öğretmen, okul çalışanı, öğrenciler ve aileleri enfeksiyon açısından yakından izlenir" ifadelerini kullandı.

Ayrıca pilot uygulamada çıkacak sonuçların yol gösterici olacağını açıklayan Özlü, "Pilot uygulamanın sonuçları, yöneticilerin, okulların açılması ve eğitimin nasıl olacağıyla ilgili doğru kararları vermelerinde yol gösterici olur. Topluma ve ailelere de çocukları okula gönderme konusunda yardımcı olabilir" değerlendirmesinde bulundu.

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER