Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Özhaseki, Erdoğan'ı yalanladı: Bizim zamanımızda büyüdüğünü reddedemem

Özhaseki'nin 'FETÖ' için 'Bizim zamanımızda güçlenmiş gibi anlatıyorlar' diyerek sorumluluk almaktan kaçınması, Erdoğan'ın, "Bizim zamanımızda büyüdüğünü reddedemem" açıklamasını hatırlattı.

Özhaseki, Erdoğan

Mehmet Özhaseki, partisinin iktidara geldiği 2002 yılından itibaren devlet kurumları içinde dikey şekilde güçlenen, 15 Temmuz 2016'da darbe girişiminde bulunan FETÖ yapılanmasıyla ilgili sorumluluk almaktan kaçınsa da cumhurbaşkanı Erdoğan 2018 yılında katıldığı bir yayında, FETÖ'nün bizim zamanımızda büyüdüğü iddiasını reddetmem, ihanet şebekesiymiş" demişti.  

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, 21 Eylül'de Hatay'da yaptığı konuşmada FETÖ'yle ilgili olarak 'Bizim zamanımızda güçlenmiş gibi anlatıyorlar' dedi.

Özhaseki, "FETÖ belası 50 yıldır var emin olun. Yeni çıkmış bir hadise değil. Bazen sanki PKK da FETÖ de AK Parti ile doğmuş, bizim zamanımızda güçlenmiş gibi anlatıyorlar. Milleti kandırmaya devam ediyorlar. Öyle değil. Yine yurt dışı tahrikli yine onların desteğiyle 50 yıldır süren bir bela silsilesi var ama çok şükür bütün bunların hakkından da bizler geldik" ifadelerini kullandı.

Özhaseki'nin bu açıklaması, Erdoğan'ın 2018 yılında CNN Türk - Kanal D ortak yayınında "FETÖ'nün bizim zamanımızda büyüdüğü iddiasını reddetmem, ihanet şebekesiymiş, aldatıldık" sözlerini hatırlattı. 

NE OLMUŞTU?

Erdoğan' 2018 yılında katıldığı yayında 'FETÖ' ile mücadeleye ilişkin şu sözleri söylemişti:

"FETÖ'nün bizim zamanımızda büyüdüğü iddiasını ben reddetmem. Bunlar büyük bir ihanet şebekesi içerisindeymiş. Aldatıldık. Taa Erdal İnönü'ye git, Bülent Ecevit'e. Ecevit, İnönü bunların en yakın arkadaşıydı. Erdal İnönü'nün bunların okullarını ziyaret ettiğini iyi bilirim.

Onların davetlerine katıldıklarını iyi bilirim. Gelsinler konuşalım. Samimi değiller. Biz yanıldık. Biz bunlara çok inandık. 2004 MGK'sında hedef sadece FETÖ değil tüm terör örgütlerine yönelik bir süreçti. Biz bunun üzerine ısrarla da gittik. Birçok STK'lar da masaya yatırıldı. 2010'dan sonra da ayıklama süreci başladı" 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER