Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Özgür Özel: Soylu'nun 'MHP'ye yer yok' sözleri siliniyor

Özgür Özel: “TRT eliyle ve telif hakkı bahanesiyle siyasetçilerin geçmişlerini silme çabası içinde oldukları açıktır.”

Özgür Özel: Soylu

AK Partililerin bugünkü siyasi atmosfere uymayan eski demeçlerinin TRT tarafından 'telif' gerekçesiyle sosyal medyadan kaldırıldığı söyleyen CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, 12 Eylül 2010 referandumunun ardından yaptığı, “Adalet ve Kalkınma Partisi’nin bu millete yüzde 10 seçim barajını düşürme borcu vardır. DEHAP’ın parlamentoya girebilmesi gerekiyor. Yeni Türkiye’de MHP’ye yer yok” açıklamasının kaldırılmaya başlandığını söyledi.

Cumhuriyet'te yayınlanan Mahmut Lıcalı imzalı habere göre, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TRT’nin bir süredir sosyal medya sağlayıcılarına başvurarak, AK Partili siyasetçilerin eski demeçlerini içeren videoların içeriğini telif hakkı gerekçesiyle engellemek amacıyla harekete geçtiğini kaydetti.

GEREKÇE: TELİF HAKLARI 

Özgür Özel, İçişleri Bakanı Soylu’nun Demokrat Parti'den ihraç edildikten sonra AK Parti'ye yakınlaşma sürecinin başladığı 12 Eylül 2010 referandumunun ardından o dönem Gülen Cemaati'ne ait olan Samanyolu TV'de, “Adalet ve Kalkınma Partisi’nin bu millete yüzde 10 seçim barajını düşürme borcu vardır. DEHAP’ın parlamentoya girebilmesi gerekiyor. Yeni Türkiye’de MHP’ye yer yok” ifadelerini kullandığı açıklamanın videolarının, TRT ya da iş ortakları tarafından gelen “telif hakkı talepleri” gerekçe gösterilerek, engellendiğini dile getirdi.

Özel, politikacıların siyasi kariyerlerindeki zikzakların görülmemesi için kendilerine adeta bir temiz kâğıdı çıkarmaya çalışmaları ve buna TRT’nin alet edilmesinin kabul edilemez olduğunu belirterek, “TRT eliyle ve telif hakkı bahanesiyle siyasetçilerin geçmişlerini silme çabası içinde oldukları açıktır” diye konuştu. 



Anahtar Kelimeler: Özgür : Soylu' '' ' sözleri siliniyor

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER