Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Özel Kuvvetler’in Grileri nasıl bir eğitimden geçerler

Sinan ESKİCİOĞLU'NUN Analizi; ‘Serbest Kürsü’ bölümünde ele aldığım “Özel Kuvvetler’in yetişmiş grileri neredeler?” yazıma hem olumlu ve hem de olumsuz çok tepki aldım.

Özel Kuvvetler’in Grileri nasıl bir eğitimden geçerler

‘Serbest Kürsü’ bölümünde ele aldığım “Özel Kuvvetler’in yetişmiş grileri neredeler?” yazıma hem olumlu ve hem de olumsuz çok tepki aldım. 

Bunlardan bir tanesi çok kısa ve işin özeti şeklindeydi: ‘Her yerdeler’.

Evet, çok doğru bir tespit. 

Grilerin özel eğitimlerinden bahsederek, izninizle konuyu kapatmak istiyorum.

Özel Kuvvetler ile ilgili olarak kamuflajlı resim kullanmamaya gayret ediyorum. Çünkü kamuflajlı resimler, işin sadece askeri yönünü öne çıkarıyor. 

Griler, zorlu şartlarda eğitilen bordo berelilerin eğitimlerini almışlardır ama bu onlar için en temelde olan sıradan bir eğitimdir. Çünkü sadece bedenle ilgilidir. 

Yemekle örneklendirecek olursam, bu askeri-bedensel eğitim çorba gibidir. Çorbadan sonra ana yemek gelir, işte bu da Grilerin asıl eğitimleridir. 

Grilerin bedenle birleşen psikolojik eğitimleri onları gri yapar. Çeşitli tıbbi cihazlarla kontrol edilen vücut tepkileri ile testlere tabi tutulurlar. Bu testlerden sonra çeşitli resimler, sesler ve videolar ile hem ifadeleri ve hem de bedensel tepkileri gözden geçirilir ve kayıtlanır. 

Korkuları, istekleri, merakları, arzuları, hayalleri gibi. Tıbbi cihazlarla vücutlarının doğru verileri not edilir. İfadeleri ile vücut verileri ters düşerse, iptal olurlar. Yani eğitmleri biter ve eski görevlerine dönerler. Çok fazla iyi yalan söyleyebilen birisi olacak ki, bu testlerden geçebilsin. Öyle olanlar olursa zaten dıştan eğitilmiş biridir ve o zaman da hemen ortaya çıkar. Güvenlik konusu da böyle sağlamlaştırılmış olur. 

Bu eğitimlerden geçen Griler, daha sonraki testler için hazır hale gelirler. Bu testler onların bilgisi dahilinde olmayan, onlar hayatın içinde yaşamlarını sürerken yapılan testlerdir. Bu testlerle zaaflar sınanmaktadır. Maddesel, parasal, statüsel, cinsel ve konumlarını kullanarak rant elde etme bakımından…

İkinci eğitim konusu ise; yeni birşey oluşturmak yerine, olanları nasıl kullanıp hedefe ulaştırma becerisidir. Bunun için alan çalışması, veri tahlili ve sınıflandırması, hedefin tayini ve eldeki imkanların hedef için nasıl kullanılacağı hesaplanır. 

Somutlaştıralım: Bir çalışma (proje) için gerekli olan veri, araştırma, örnek çalışma, insan gücü gibi ihtiyaçlar; eğer farklı farklı düşünce, fikir ve siyasi yapılarda ise, bu durum Griler için sorun değildir. Takıntılı olmadan bu ihtiyaçlar elde edilir. Onlar için önemli olan hedefe odaklanmaktır. Bu yüzden Griler için fikir, siyasi düşünce ve yönelim gibi insanları farklılaştıran etkenler zenginliktir. 

İnsanlar %100 kötü olmadıkları gibi, insan grupları da %100 kötü değillerdir, önemli olan onlardaki faydalı ve iyi olanı görmek ve olumlu çalışmalar için kullanmaktır. 

Son konu da sistemdir. Griler için en önemli ve vazgeçilmez olan, sistemdir. İşleyen bir sistem kurmak, hem kendileri ve hem de toplum için elzemdir. Bu yüzden kişileri, fikirleri çok önemsemezler. Sistem kurmak ve bu sistemi işletmek önemlidir. 

Sistem; çok yönlü düşünme ve eylemdir, devamlılıktır, hukukun tesisidir ve sonuçları vardır. 

Griler için askeri düzlemdeki emirler önemlidir. Bu emirler, faydacılık ve sistem temel alınarak uygulanır. 

Griler için kişiler kutsal değildir, kutsal olan sistemin kendisidir. Çünkü kişiler gelip-geçicidirler ve kalıcı olan sistemlerdir. 

Sevgi ve Bilgiyle kalın



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER