Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Özel Hastanelerin Koronavirüs Oyunu

Kar ve ticareti her şeyin önüne koyan bazı özel hastaneler Sağlık Bakanlığı’nın talimatına rağmen Koronavirüs üzerinden para kazanmak için farklı taktiklere başvuruyorlar.

Özel Hastanelerin Koronavirüs Oyunu

Virüs salgınının geniş ölçekli olması nedeniyle devlet hastaneleri ihtiyacı karşılamakta yetersiz kalmakta. Sağlık Bakanlığı ise bu durumu aşmak için Özel Hastanelerde Covid-19 teşhisi konan hastalardan ücret alınmayacağını belirterek hastane yoğunluğu sorununa çözüm getirmeye çalıştı. Ne yazık ki, kar ve ticareti her şeyin önüne koyan bazı özel hastaneler farklı taktiklere başvuruyorlar. 

Bilgisayarlı tomografi ve kan tahlili ile hastaya Covid-19 ön tanısı koyan ama hastanın talebine rağmen Covid testi yapmayan bazı özel hastaneler, hastalara zatürre geçirdiğini söyleyerek yatış veriyor. Uzun süre Covid-19 ön tanısıyla tedavi alan hasta, Bakanlığın Covid-19 teşhisi konan hastalardan ücret alınmayacak talimatına rağmen yatış ve tedavi parası ödemek zorunda bırakılıyor.

Bu durumda farklı mağduriyetler de ortaya çıkıyor. Covid-19 teşhisli hastaların Bakanlığa bildirimi yapılmadığı için hasta ve temaslıya uygulanan 14 gün izolasyon kuralına da riayet edilmemiş oluyor.



Anahtar Kelimeler: Hastanelerin Koronavirüs Oyunu

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER