Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Özbekistan’dan üniversitelerde başörtüsü yasağı iddiasına açıklama

Özbekistan’da üniversitelerde başörtüsü ve uzun eteğin yasaklandığı iddialarına açıklama geldi. Mesleki Eğitim Bakanlığı Sözcüsü Amirkulov, haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Özbekistan’dan üniversitelerde başörtüsü yasağı iddiasına açıklama

Özbekistan Yüksek ve Mesleki Eğitim Bakanlığı Sözcüsü Zafar Amirkulov, ülkedeki üniversitelerde başörtüsü ve uzun eteğin yasaklandığına dair sosyal medyada ve bazı basın organlarında yayınlanan haberlerin gerçeği yansıtmadığını kaydederek, “Yüksek ve Mesleki Eğitim Bakanlığı tarafından öğrencilerin giyinmelerine herhangi bir sınırlama getirilmemiştir. İnsan hakları ve özgürlükleri önceliğimizdir ve buna saygı duyarız” dedi.

'ÖĞRENCİLER BU KONUDA SERBEST'

Öğrencilerin kıyafetleriyle ilgili kuralları insan hakları ve özgürlüklerine uygun olarak her üniversitenin kendisinin belirleyeceğini dile getiren Amirkulov, üniversitelerin başörtüsü ve uzun etek konusunda öğrencilere herhangi bir baskı veya sınırlama getirmediğini, öğrencilerin bu konuda serbest olduklarını ifade etti.

Amirkulov, gerçekle alakası olmayan bu tür haberlerin ülkenin imajını lekelemek için yapılan bir girişim olduğunu dile getirdi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER