Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Özbekistan Suriye´deki vatandaşları için 2´nci operasyona başlıyor

Özbekistan vatandaşlarını Suriye´den geri getirmek için ikinci bir operasyon hazırlıyor

Özbekistan Suriye´deki vatandaşları için 2´nci operasyona başlıyor

Özbekistan, 177 vatandaşını Suriye´den geri getirmek üzere ikinci operasyona hazırlanıyor.

Haber Cabar.asia Savaş ve Barış Raporlama Enstitüsü´nün projesi tarafından rapor edildi.

Devlet Güvenlik Servisine göre Özbek vatandaşları, ?Suriye´nin Haseke ilindeki El-Khol kampındalar. Onların kimlikleri çoktan belirlendi. Aralarında 48 kadın var, geri kalanlar çocuk, aralarında üç yetim var. ?

Daha önce 30 Mayıs´ta 156 Özbek kadınının ve çocuğunun, ?Mehr? operasyonunun bir parçası olarak özel bir uçuşla Suriye´den Taşkent´e taşındığı bildirildi.

Operasyona Kızılhaç ve UNICEF de dahil olmak üzere bir dizi yabancı ülke ve uluslararası kuruluş tarafından destek verildiği bildirildi.

Özbekistan Cumhurbaşkanı´nın basın servisine göre, Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev şahsen vatandaşların Suriye´den dönüşlerini emretti. Mirziyoev daha sonra geri dönüş sürecinin karmaşık olduğunu itiraf etti.

?Onları geri getirmek o kadar kolay değildi. Büyük zorluklarla geri döndüler. Gönderdiğimiz uçakla ilgili ben kendim aradım ve uçağı düşürdüklerini söyledim. Uçağa Azerbaycan´a iniş emri verdim. Kadınları almak için beş otobüs yolladık, sadece iki kişi geri döndü. " dedi.

Devlet başkanına göre, Özbeklerin savaş alanlarına gitmek için ülkeyi terk etmesinin sebebi ülkedeki ekonomik şartların iyi olmaması. Cumhurbaşkanı daha sonra bu nedenleri ortadan kaldırmanın gerekli olduğunu belirtti.

Mayıs ayında Suriye´den dönenlerin yargılandığı, geri kalanının rehabilitasyona gönderildiği bildirildi.

Kaynak: dunyabulteni.net



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER