Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Oyumu Kullanırken Kime Oy Vereyim?

Süleyman KARAGÜLLE -02. 06. 2018

Oyumu Kullanırken Kime Oy Vereyim?

Allah insanı yarattı ve Kâinatı da onun için var etti, onu yeryüzünde kendisine halife kıldı. Yeryüzünü benim adıma siz kullanacaksınız dedi.

Her insan Allah´ın yeryüzündeki görevlisidir. Görevli olduğu için de yetkilidir. Yetkili olduğu için de sorumludur. Sorumlu olduğu için de bazı hakları vardır.

 

Allah ona akıl verdi. O´nun adına düşünecek ve O´nun adına karar verecektir. Bu ona verilen yetkidir. İslamiyet´teki içtihat müessesesi budur. Biz içtihadımızla Rabbimizden emir alırız. İçtihat O´nun vahyi ile oluşur.

Müminler emirleri yalnız Allah´tan alırlar, O´na kimseyi şirk koşmazlar.

Şimdi oyunuzu kullanacaksınız. Eğer birisini sevdiğiniz için ona oy veriyorsanız Allah´a şirk koşuyorsunuz demektir. Yine birisinden hoşlanmadığınız için ona karşı iseniz yine Allah´a şirk koşuyorsunuz demektir. Allah´ın emri emaneti ehline vermektir. Sizin kanaatinize göre ülkeyi kim iyi idare edecekse oyunuzu ona vereceksiniz. Onu sevmeyebilirsiniz. Sevdiğiniz insan eğer idare edemeyecekse ona oyunuzu vermeyeceksiniz.

Türkiye´de yaşıyorsanız Türkiye yasalarına uymalısınız. Türkiye´deki yasalar Allah´ın yasalarıdır. Allah burada kimi iktidar etmişse onun yönetme görevi vardır demektir. Ya o yönetime itaat edeceksiniz ya da o ülkeyi bırakacaksınız yani hicret edeceksiniz.

Biz 1967 yılında kurduğumuz Akevler Kooperatifi´nde bu ilkeyi benimsedik, devletimize ve yönetime daima sadık kaldık. Ülkeye silah zoru ile gelenlerin işlerini zorlaştırmadık. Baştan silah zoru ile gelmesini önlemeye çalıştık ama başaramayınca da oluşan yeni durumu ve yeni yönetimi kabullendik.

Şimdi de Allah size kimin bu ülkeyi iyi idare edeceğini ilham ediyorsa oyunuzu ona vereceksiniz. Ama sonra iktidar olunca da iktidara saygılı olacaksınız. Hem o ülkede yaşayacak hem de o ülkenin iktidarının işlerini zorlaştıracaksınız, böyle bir ikilemi şeriat asla kabul etmez.

Türkiye Cumhuriyeti Anayasası iktidarı halkın oyuna dayandırır. Herkes kendi içtihadına göre ülkeyi en iyi yöneteceklere teslim etmesini ister. Halka onun için oy verme hakkı verilir. Seçimde baskı yapmak şirktir. Seçimde oy çalmak hırsızlıktır. İktidara talip olanlar rahat olmalıdırlar. Oy verilirse vazifeme devam edeceğim, oy vermezlerse ?Allah benim o görevimi yapmamı istemiyor´ diyecek, ilahi emirlere büyük samimiyetle inkıyat edecektir.

Ak Parti´deki Akevler kadrosu bunu büyük titizlikle başardılar. Mademki halkın oyları ile başa gelen benim partide olmamı istemiyor ben de sorun çıkarmam dedi ve siyasetten çekildi. Bunu herkes benimsemelidir. Halk isterse demek, Allah isterse demektir. Allah kendi iradesini halkın oyları ile belirliyor. Ona herkes inkıyat etmelidir.

Akevler yarım asırdır seçimler yapıyor. Bir gün bir oy üzerinde oynanmamıştır. Oynayalar hep hüsrana uğramışlardır.

O halde seçime giderken iktidarın dikkat etmesi gereken husus seçimde baskı yapılmasına, hile yapılmasına izin verilmemesi gerekir. Hile ve baskıyı yalnız iktidarda olanlar değil, muhalefette olanlar da yapabilir. Doğuda sandıkların baskı ile alenen istenen istikamette düzenlendiği rivayetleri vardır. Doğulular Allah´a inanmış kimselerdir. Sandıklarına sahip çıkmalıdırlar. Sandık oyunları olmamalıdır.

Oyumuzu kullanırken yalnız iyi yöneticileri seçme durumundayız. Arabayı devirecek kimseleri iktidar etmek hatalıdır. Partiler adaylarını merkezden tayin ediyorlar. Bu yasaldır ama hatalıdır. Milletvekillerinin listesini merkez değil yerel teşkilatlar yapmalıdır. Bununla beraber bugün böyle yapılmıyor. Kanunları böyle kabullenmek durumundayız. Kanunu değiştirmeyi her zaman isteyebiliriz ama kanun yürürlükte iken ona uymak zorundayız.

Devletin kurulmuş bir mekanizması vardır. 1920´den beri oluşmaktadır. Birçok inkılaplar oldu, darbeler oldu ama yapı değişmedi. Hala dindarlar hapiste. Sabırlı olmalıyız. İktidarlar bir gün akıllanırlar ve Adil Düzen teklifimizi kabul etmek zorunda kalırlar.

 

Ocak MEDYA

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Anahtar Kelimeler: Oyumu Kullanırken Kime Vereyim

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER