Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Osman Sert: Seçim öncesi her türlü adımı meşru görüyorlar

KARAR TV'nin Bi' Karar Ver programına konuk olan Osman Sert, Bahçeli'nin bugün grup toplantısındaki konuşmasına değindi.

Osman Sert: Seçim öncesi her türlü adımı meşru görüyorlar

karar.com'dan gazeteci Merve Şişman'ın "konu ile ilgili" haberi...

Elif Çakır ve Yıldıray Oğur konukları Yazar Osman Sert ile gündemi Bi' Karar Ver programında değerlendirdi.

 

Konu ile ilgili videonun linki https://youtu.be/IvxzGPl6soY


'BEKİR BOZDAĞ, ERDOĞAN'A SORMADAN ADIM ATMAZ'

Ankara Enstitüsü Direktörü Osman Sert, AK Parti'nin HDP ziyaretinin önceden planlanmış olabileceğine değinerek, "Bekir Bozdağ, Cumhurbaşkan'ı Erdoğan'a sormadan hiçbir adım atmaz. Bu süreç daha önceden işletildi. İktidar atılan her adımın meşrulaştırıldığını gösteriyor. Bu durumda Selahattin Demirtaş'ın dışarıya çıkartmak problem olabilir. Demirtaş, siyasal anlamda bir risk taşıyor. Sayın Erdoğan'ın, bu iktidarı bütüncül tutmak için MHP'nin dediği her şeye hazır olduğunu düşünüyorum." ifadelerine yer verdi.


'KENDİ TABANINI DÖNÜŞTÜRMESİ MÜMKÜN DEĞİL'

Milliyetçi Hareket Partisi Lideri Devlet Bahçeli'nin, "AK Parti heyetinin mecliste grubu bulunan HDP'yi ziyaret etmesi doğal ve doğrudur" ifadesine Ankara Enstitüsü Direktörü Osman Sert, "Bu söze hiçbir şekilde şaşırmadım. İktidarın devamı için her türlü adımı meşrulaştırabilecek bir siyaset anlayışı var şu anda Cumhur İttifakında." şeklinde yorumladı. Milliyetçi Hareket Partisi Lideri Devlet Bahçeli'nin parti yapısıyla ilgili konuşan Ankara Enstitüsü Direktörü Osman Sert, "Sayın Bahçeli'nin kavram haritası, düşünce yapısı değişmediği sürece kendi tabanını dönüştürmesi mümkün değil." ifadelerini kullandı.


'MHP KÜÇÜLME YAŞADI'

Cumhurbaşkanlığı seçimleri yaklaştıkça 'kararsız grup' olarak adlandırılan seçimde kime oy vereceği belli olmayan vatandaşların AK Parti'ye oy atmasıyla alakalı Osman Sert, "Türk toplumu kararsızların çok fazla olmadığı bir toplum. %10 civarında kararsızlar var. Kararsızların bir kısmının AK Parti'ye geri döndüğünü görüyoruz. Bu yaklaşık üç puan. MHP'de 6-8 puan arasında geçiyor, MHP küçülme yaşadı." dedi. Osman Sert, MHP Lideri Bahçeli hakkında, "Başörtüsüyle ilgili kendi milletvekilinin başını açan genel başkan kimdi? Bahçeli. Abdullah Öcalan'ın idamı konusunu durdurabilen kimdi? Bahçeli. Başörtüsüyle ilgili referandum için HDP'ye gidilmesini destekleyen kim? Bahçeli." şeklinde konuştu.


'MANSUR YAVAŞ BU YARIŞI ÖNDE GÖTÜRÜYOR'


Cumhurbaşkanlığı seçimleri dolayısıyla Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı tartışması hakkında konuşan Ankara Enstitüsü Direktörü Osman Sert, "Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı kesin değil. Sayın Akşener'in açıklamalarına baktığımda kesin değil duruyor. Bu konuda alınması gereken mesafeler var. Kılıçdaroğlu aday olamaz demek değil bu. Ama bu iş bitmiş defter kapatılmış değil. Meral Akşener, 'ben cumhurbaşkanı adayı olmayacağım' demişti. Buna rağmen Erdoğan ile başa baş çıkıyor. Topluma muhalefet seçmeninden kime oy atacaksınız denildiği zaman, en ön sırada dört isim yer alıyor: Mansur Yavaş, Ekrem İmamoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener. İlk sırada Mansur Yavaş açık ara farkla yer alıyor. Sayın Mansur Yavaş bu yarışı önde götürüyor." ifadelerini kullandı.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER