Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Osman Öcalan: PKK bildiğini okumaya devam ediyor

Osman Öcalan, “PKK’nin kendi kanunları var ancak bu kanunlar hiçbir yerde geçerli değil. PKK bildiğini okumaya devam ediyor. Ancak böyle devam ederse ortaya büyük zararlar çıkar” ifadelerini kullandı.

Osman Öcalan: PKK bildiğini okumaya devam ediyor

Kürt siyasetçi ve PKK’nin eski yöneticilerinden Osman ÖcalanPKK’nin Erbil ile Bağdat arasında imzalanan Şengal Anlaşması’na karşı çıkmasıyla ilgili “PKK bildiğini okumaya devam ediyor. Böyle devam ederse büyük zararlar ortaya çıkar” dedi.

K24 haber bültenine katılan Kürt siyasetçi ve PKK’nin eski yöneticilerinden Osman Öcalan, PKK’nin Şengal Anlaşması’na karşı tutumu ve Serzêri Gümrük Asayiş Sorumlusu Xazi Salih Alixan’a yönelik suikastıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

PKK’nin Kürdistan Bölgesi ve Şengal’in durumunu göz önünde bulundurmadığını belirten Osman Öcalan, “PKK’nin kendi kanunları var ancak bu kanunlar hiçbir yerde geçerli değil. PKK bildiğini okumaya devam ediyor. Ancak böyle devam ederse ortaya büyük zararlar çıkar” ifadelerini kullandı.

“PKK artık ulusal çıkarları göz önünde bulundurmuyor” diyen Osman Öcalan, “Bildiğimi okurum’ anlayışı çok büyük bir hata ve bunda ısrar etmek daha da büyük bir hata” dedi.

Osman Öcalan, başta ABD olmak üzere uluslararası toplum ve Ezidilerin büyük kısmının desteklediği anlaşmanın “PKK istese de istemezse de uygulanacağını” belirtti.

PKK’nin Serzêri Gümrük Asayiş Sorumlusu Xazi Salih Alixan’a yönelik suikastıyla ilgili soruya Osman Öcalan, şu yanıtı verdi:

“PKK kendi kanunlarına göre hareket ediyor ve kim bunu redderse onlara karşıdırlar. Kendi kanunları yürüsün istiyorlar, kabul edilmezse de savaşıyorlar. Bunun için de sorun yaratıyorlar.”

PKK için önemli olan kendi kararlarını uygulaması olduğunu ve onun dışında hiçbir realiteyi görmediğini belirten Osman Öcalan, uluslararası kanunların PKK için geçerli olmadığını belirtti.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER