Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Osman Öcalan: Kamışlo ve Kobani de...

Kürt siyasetçi Osman Öcalan, ?PYD, Rojava´da yanlış politikalarında ısrar ederse, Afrin gibi Kamışlo ve Kobani´yi de kaybedecek? dedi.

Osman Öcalan: Kamışlo ve Kobani de...

16. 08. 2018 Çarşamba

Kdp.infoya konuşan PKK´nin eski yöneticilerinden Osman Öcalan, ?Ortadoğu´da değişiklikler olmalı ancak görünen o ki; Türkiye ve İran bunu istemiyor. Bölgedeki durumun aynı şekilde devamında yanalar ancak ABD değişim istiyor? ifadelerini kullandı

Öcalan, ?ABD, Irak ve Suriye´de silah kullandı ancak Türkiye ile İran´a karşı ekonomiyi silah olarak kullanmak istiyor. Kasım ayında ABD´nin Türkiye ve İran´a yönelimi artabilir? şeklinde konuştu.

TÜRKİYE-KÜRDİSTAN İLİŞKİLERİ

Osman Öcalan, AK Parti´nin 18 Ağustos´ta gerçekleşecek kongresinden sonra Türkiye ile Kürdistan arasındaki ilişki ekonomik ilişlerin gelişeceğini belirterek, şunları dile getirdi:

 ?Türkiye, Kürdistan Bölgesi´yle ilişkilerini geliştirmesi gerektiğini anladı. Doğrusu da bu. Türkiye, Kürdistan Bölgesi´yle ilişkilerini geliştirmeli ve destek olmalı? değerlendirmesinde bulundu.

Osman Öcalan, Başbakan Neçirvan Barzani´nin Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın yemin töreni ile Kürdistan Demokrat Partisi´nin (KDP) AK Parti kongresine davet edilmesini, ilişkilerin geliştirilmek istenmesinin göstergesi olduğunun altını çizdi.

PYD´YE ELEŞTİRİLER

Demokratik Birlik Partisi´nin (PYD) Batı Kürdistan´da (Rojava) yanlış bir politika izlediğini savunan Osman Öcalan, ?PYD, Rojava´da yanlış politikalarında ısrar ederse, Afrin gibi Kamışlo ve Kobani´yi de kaybedecek. PYD ve YPG, PKK´ye bağlı, tek başına Rojava´yı koruyamaz? şeklinde konuştu.

Rojava halkının 3´te 1´nin yerinde kaldığını, diğerlerinin Avrupa göçettiğini, bir kısmının da Kürdistan Bölgesi´nde kaldığını ifade eden Osman Öcalan, şunları ekledi:

?Zaten birçoğu şehit düştü. Rojava´da zayıf ve etkisiz bir siyaset yürütülüyor. PYD, yanlışlarında ısrar edip, devrimci insanlara ?siz teröristsiniz´ demeyi bırakmalı. Kürtler orada olmazsa, daha büyük saldırıların hedefi olurlar.?



Anahtar Kelimeler: Osman Öcalan Kamışlo Kobani

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER