Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Ortak İyi Gelecek

ORTAK İYİ / ORTAK PAYDA adını verdiğimiz bir topluluk oluşturuyoruz.

Ortak İyi Gelecek

 

Bir parti kurmak hedefi değil bu; aksine bütün partileri ve sosyal grupları "ortak iyi" değerler ekseninde bir yeni vizyona yöneltmek istiyoruz

 

ORTAK İYİ / ORTAK PAYDA adını verdiğimiz bir topluluk oluşturuyoruz. Amacımız; farklılıkların özgürleşerek birlikte yaşadığı “Hayalimizdeki Türkiye”nin inşaasına katkı verebilecek herkesin mevcut kimlikleriyle yer alabileceği siyasal, düşünsel bir aksiyon hareketi oluşturmak.

Bir parti kurmak hedefi değil bu; aksine bütün partileri ve sosyal grupları “ortak iyi” değerler ekseninde bir yeni vizyona yöneltmek istiyoruz. Hedefimiz esaslı bir zihniyet değişimidir. Herkesin kendi kimlikleri ile katıldığı bir faziletliler dayanışması hedefliyoruz.

Soyut bir manifesto tasarlamıyoruz. Ülkenin kronikleşmiş sorunlarına çözüm yolu gösterecek somut öneriler, projeler geliştiriyoruz. Tarihi sosyolojik fay hatlarının uzlaştıkları hususları çoğaltmak, uzlaşmazlıklarını azaltmak istiyoruz. Kardeşlenmemiz gerekmektedir.

Siyasal sistemimizden, vergi düzenimize, sosyal adaletten kamu bürokrasisine kadar hemen her alanda reform önerilerimiz olacak. “Hayalimizdeki Türkiye” sistem ahlakı, adalet, özgürlük, hakça paylaşım ve ihtiram doludur. Bizler bunları hayata geçirmek için çalışacağız.

Gerçek anlamda halka yaslanan bir demokrasi, ölçülebilir ehliyet ve liyakat ölçülerine dayalı bir kamu bürokrasisi, hukuklu devlet, dayanışmacı toplum, çatışmayı değil uzlaşmayı amaçlayan siyaset için yeni bir Türkiye tasarımı hedefliyoruz.

Türkün ve Kürdün, Sünninin ve Alevinin, Sekülerin ve Dindarın, Muhafazakarın ve Liberalin velhasıl ülkenin bütün çeşitliliklerinin “hukuk ve sözleşme temelli” bir müzakere ile yeniden duygudaşlığını sağlamayı amaçlıyoruz. Hepimiz eşit yurttaşlarız. Türkiye, hepimizin yurdu.

Aynı göğün altında, aynı toprağın üstünde yaşayan, aynı tarihin çocukları ve bizi bekleyen geleceğin inşaacıları olarak kavga yerine barışı, çatışma yerine diyaloğu esas alan “Hayalimizdeki Türkiye” için fikirleri olan herkes yol arkadaşımızdır. Yeni bir toplum mümkün.

Herkesi olduğu gibi kabul eden; Ahlak, Adalet, Özgürlük, Ekmek Ve İhtiram dolu bir Türkiye isteyen herkesi birlikte hareket etmeye çağıran sivil bir hareket; Ortak İyi.

Türkiye’ye ve insanımıza hizmet etmek isteyen,
Bir partinin içinde fiilen yer almak istemeyen,
Bununla beraber politik görüşleri ve itirazları olan,
Ülkeye dair görüş, öneri ve projeleri olan,
Farklı olanı ötekileştirmeden konuşmak isteyen insanlara da hitap eden yol açıyoruz.

Oy ve Üyelik istemeyen,
Parti çerçevesi olmayan,
Toplumun ortak iyiliği için fikirler üreten,
Müzakere ve uzlaşmaya açık,
Türkiye’nin temel meseleleri için projeleri olan,
Siyasal bir programa sahip,
İlke odaklı herkese açık bir fikir ve aksiyon topluluğu.

Bizimle aynı görüşte iseniz sizi; Ortak İyi’ye, Ortak Payda’da buluşmaya, birlikte çalışmaya, birlikte üretmeye çağırıyoruz.



Anahtar Kelimeler: Ortak Gelecek

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


Sedat Doğan
21.11.2020 17:21:19
Ortak iyi deniliyor ama,metinde sanki herkesin kafasında sadece Türkiye'nin bütünlüğü fetişleştirilmiş,parça parça edilmiş,yok edilmiş,zor ve hile yolu ile her şeyleri paramparça edilmiş Kürtlere dair bir şey göremedim... Bu ortak iyide,bir barbarlar safarisine dönüşmüş ortadoğu cenderesinde topraklarıyla.yaşam biçimleri ile, çok renkli inanç ,din ve düşünceleri ile zor ve hilenin gücü ile paramparça edilip,kölelere verilmiş haklara bile layık görülmeyen 50-60 milyonluk Kürt nüfusunun ki,çoğunluğu müslümanın,saygı duyulur insanca bir yaşama kavuşabilmeleri için somut olarak nasıl bir iyilik düşünülüyor? Buna kim makul bir cevap verebilecek? Selamlar

YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER