Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Ortağına kaybettirdi, kendisi kazandı!

MHP ile ittifak, Türkçü söylem AKP´ye kaybettirdi?

Ortağına kaybettirdi, kendisi kazandı!

Cumhur İttifakı kapsamında, iktidar partisi AKP ile ortağı MHP, yerelde 30´u büyükşehir olmak üzere 51 ilde ittifak yaptı. Bu kapsamda Manisa, Iğdır ve Osmaniye´yi kazandı. Ancak MHP, daha önce sekiz olan belediye sayısını AKP ile ittifak yaparak 12 ilde belediye başkanlıklarını aldı. Seçimler bitti, itirazlar ve sayımlar devam ediyor. Kendisine destek vermeyen bütün kesim ve partileri ?Zillet, illet, şer, Kandil İttifakı? suçlamasıyla seçime giren ve ummadığı bir sonuçla karşılaşan AKP iktidarı, şimdi kendisinin MHP ile oluşturduğu Cumhur İttifakı´nın ne kazandırıp ne kaybettirdiğini araştırıyor. Geçtiğimiz Pazar yapılan 31 Mart yerel seçimlerinde birçok yerde MHP ile ittifak yapan AKP, oy oranı olarak yine birinci parti çıkmasına karşın, en fazla belediye başkanlığı kaybeden parti oldu. 17 yıllık iktidarın ?beka? meselesi yaptığı İstanbul ve Ankara gibi iki büyük metropolde milliyetçi oylar AKP´ye kaybettirdi.

MHP, AKP´NİN KALELERİNİ ALDI

Ortağı MHP ise ittifaktan en kârlı çıkan parti oldu. AKP´nin elinde ve birçoğu kalesi gibi olan Bayburt, Amasya, Çankırı, Kastamonu, Kütahya, Karaman ve hatta Binali Yıldırım´ın memleketi Erzincan´ı bile Cumhur ortağının elinden aldı.

MHP öte yandan Cumhur ortağının elindeki belediyeleri alırken, kendisinin elinde olan üç büyükşehirden Manisa hariç, Mersin ve Adana´yı CHP´ye kaybetti. 14 ilde kaybeden AKP, elinde bulunan illerin büyük çoğunluğunu CHP´ye kaptırırken, bazıları da ortağı MHP´ye geçti. MHP, 6 yeni il kazanmış oldu.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER