Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Ortadoğu´nun Hayalet Şehirlerini Kim-Neden İmar Edecek?

Önce harabeye çevirdiler, sonra (köleleştirmek için) geri gelip imar mı edecekler?

Ortadoğu´nun Hayalet Şehirlerini Kim-Neden İmar Edecek?

Ortadoğu´nun Hayalet şehirlerini kim İmar Edecek?

18 Aralık 2010´da Tunus´ta başlayan Halk Hareketinin benzer sorunları yaşayan ülkelere yayılmasıyla üç ülke (SuriyeLibyaYemen ) neredeyse harap oldu. Bundan önce Körfez Savaşıesnasında da Irak ve Afganistan yerle bir edilmişti. Ortadoğu´daki diğer ülkelerin ekonomik kapasiteleri ortadayken akıllara şu soru geliyor;

Harabeye çevrilen bu ülkeleri kim-neden imar edecek?

Burada akla ilk gelenler zengin Körfez Sermayesi ile Çin´dir. Körfez ülkelerinin hesapları da sermayeleri de Çin´e göre cılız kalmaktadır.

Malum olduğu üzere Çin, Afrika ve Uzak Doğudaki yayılmacılığında ?Sermayesini? en etkin şekilde kullanmıştır. Buralarda ?Önce borçlandır sonra bağla? yöntemiyle ülkeler yavaş yavaş etki sahasına alındı. Tabi bu yöntemin halk arasındaki ismi ?Tefecilik? olduğundan projenin (ve sermayenin) arkasındaki yapının kimler olduğu da anlaşılıyor.

  1. Yy´da Batı Dünyası  hegemonyasını kurmak istediği yerlere ?İnsan hakları, demokrasi, özgürlük..? gibi süslü kelimelerle giderdi. Çağımızda toplumların zihni bunlara tok, karınları aç olduğu için ekmek/ para getirene bakacaklardır. Çin de ?Para- zenginlik? argümanıyla yavaş yavaş Ortadoğu ?da kendini hissettirecek. Elbette bunu Müslümanlar için yapmayacak, bilakis 100 yıllığına yerler kiralayarak 21. Yy´a damgasını vuracak.

Tabi bu projeyi Çin´e sunan ve paranın asıl sahiplerini unutmamak lazım!



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER