Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

ORTADOĞU’DA KÜRESEL MEKANİZMANIN KIRILAN FAY HATLARI ADLI ESER ÇIKTI…

Tarık Ziya Gücüm imzalı, “Ortadoğu’da Küresel Mekanizmanın Kırılan Fay Hatları” eser, Çıra Yayınları ‘Araştırma’ serisi içerisinde yayınlandı.

ORTADOĞU’DA KÜRESEL MEKANİZMANIN KIRILAN FAY HATLARI ADLI ESER ÇIKTI…

ABD; Maddi çıkarları önceleyen bir toplumdur, bu toplumda, Maddi gelişmişlikle, insani değerler arasında sosyolojinin açıklamakta aciz kaldığı bir tezat vardır. Değerlerin, insan haklarının onlar için bir değeri yoktur.

Beyaz adamın geldiği batı - Avrupa kültürü, 16. Yüz yıla kadar, kendi içinde çatışmaların, savaş ve barbar bir kültürün yaşandığı çalkantılı bir dönem yaşamıştır.

Amerika'nın keşfi ile Avrupa da ne kadar kanun kaçağı, eğitimsiz, katil, hırsız ve kaybedecek hiçbir şeyi olmayan kişi varsa, yeni Dünyaya göç etti.

Bu yeni, barbar ve katiller ordusu, Amerika kültürü ve sisteminin genetik alt yapısı demek olacaktı. Amerikalı için maddi güç kutsaldı artık. Bu beşeri kutsallık, ABD tarihini kan, gözyaşı ve kavgalar tarihi yapmıştır.

Avrupa, Nereye ulaştıysa, ulaştıkları yerlerde, başta değerli madenler olmak üzere, yeraltı ve yerüstü varlıklarını sömürmekle yetinmemiş, tarihin en büyük soykırım ve katliamlarına da imza atmıştır.

Coğrafya Sömürgeciliği, sadece maddi varlıklar üzerinde değil, oradaki yapı ve kültürler üzerinde de sosyal bir soykırım ve katliama sebep olmuştur.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz