Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Orta büyüklükteki asteroit Dünya´yı teğet geçecek

Amerikan Havacılık ve Uzay Ajansı, 4 Şubat´ta orta büyüklükteki bir asteroidin Dünya´ya yakın geçiş yapacağını açıkladı.

Orta büyüklükteki asteroit Dünya´yı teğet geçecek

NASA´nın internet sitesinde yer alan bilgiye göre, yarım kilometre ila 1,2 kilometre çapında olduğu tahmin edilen "2002 AJ129" asteroidinin, 4 Şubat 2018´de TSİ 12.30´da Dünya´ya yaklaşık 4,2 milyon kilometre yaklaşması bekleniyor. 

Bu, Dünya ile Ay arasındaki mesafenin 10 katından fazla bir uzaklık.

Dünya´ya en yakın olduğu anda saniyede 34 kilometre hızla boşlukta ilerleyen asteroidin, şimdiye dek Dünya yakınında tespit edilen en hızlı asteroit olduğu belirtildi.

NASA, asteroidin Güneş Sistemi´nde izlediği güzergahı temsil eden hareketli bir grafik görüntü yayınladı. Görüntüde Güneş´e yakın geçiş yapan asteroidin Dünya´nın Güneş etrafındaki yörüngesini kısa süre kestikten sonra yörünge dışına doğru uzaklaştığı görülüyor.

NASA uzmanları "potansiyel olarak tehlikeli asteroit" kategorisinde değerlendirilen gök cisminin gelecek 100 yıl içinde Dünya´ya çarpma tehlikesinin bulunmadığını kaydetti.

"2002 AJ129", ilk kez Hawaii Adası´nda bulunan NASA sponsorluğundaki Maui Uzay İzleme Merkezi tarafından 2002 yılında keşfedilmişti.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER