Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

ORC Son İstanbul Anketini Paylaştı: Hangi Aday Öne Çıktı?

ORC Araştırma şirketi İstanbul seçimleri ile ilgili son anketi paylaştı.

ORC Son İstanbul Anketini Paylaştı: Hangi Aday Öne Çıktı?

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri sandıklardaki usulsüzlüklerden dolayı iptal edilmişti. 23 Haziran 2019 tekrarlanacak olan İstanbul seçimlerinde iki adayın durumu merak ediliyor.

Seçimlere az bir süre kala kamuoyunun nabzını yoklamaya devam eden özel anket şirketleri, yaptıkları araştırmaların ardından sonuçları yayınlayarak kamuoyuyla paylaştı. Bazı anket firmalarının yapmış olduğu İstanbul Belediye Başkanlığı seçimi araştırmaları hakkında öne çıkan sonuçlar ise şöyle oldu:

ORC Araştırma Eğitim Danışmanlık Şirketi

ORC Araştırma Eğitim Danışmanlık´ın yapmış olduğu son ankete göre AK Parti´nin adayı Binali Yıldırım´ın %47 oy oranı alarakCumhuriyet Halk Partisi´nin önünde olduğu görüldü. 

Hangi Aday Öne Çıktı İşte Sonuçlar

ORC Araştırma Eğitim Danışmanlık şirketinin 29 Mayıs ile 3 Haziran tarihleri arasında yapmış olduğu son ankete göre AK Parti adayı Binali Yıldırım %47 oy oranına sahipken CHP adayı %46,7´de kaldı. Anket sonuçlarında kararsız olan ve diğer adaylara oy vereceklerini belirtenlerin oy oranları da belirlendi.

Oy vermeyi düşündüğünüz aday hangisidir?

Buna göre, ?İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde, oy vermeyi düşündüğünüz aday hangisidir?? sorusuna yanıt olarak kararsızım cevabını verenlerin oranı %5,5 diğer adaylara oy vereceklerini açıklayanların oranı ise %0,8 olarak dikkat çekti.

31 Mart Yerel Seçimlerinde oyunu CHP´ye  verdiğini belirten ve 23 Haziran´da da ?tercihimde değişiklik yok? diyenlerin oranı %96,7 olurken bu kişiler arasında %3,3 oranındaki kişilerin kararsız olduğu açıklandı.

Yine aynı şekilde Binali Yıldırım için yanıt verenlerin cevaplarında %97,4 oranına sahip kişilerin ?kararım değişmedi? şeklinde yanıt verdiği görülürken, bu kişilerin %2,6´sı kararsız oldukları yönünde görüş bildirdi.

Kaynak: Medya



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER