Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

OPEC + koalisyonu petrol üretiminin kısılması konusunda anlaştı

OPEC + koalisyonu petrol fiyatlarındaki sert düşüşü durdurmak amacıyla üretimi kısma konusunda anlaşmaya vardı.

OPEC + koalisyonu petrol üretiminin kısılması konusunda anlaştı

Büyük petrol üreticisi ülkeler, koronavirüs dolayısıyla fiyatlarda meydana gelen çöküşü durdurma çabaları dahilinde, rakip ülkeler arasındaki görüş farklılıklarının giderilmesinin ardından, üretimde kısıntıya gitme konusunda anlaşmaya vardı.

Delegelere göre, Petrol İhraç Eden Ülkeler Topluluğu (OPEC) ve ortakları, Perşembe günü video konferans yoluyla yaptıkları görüşmede, şimdi üretimi günlük 10 milyon varil kısma konusundaki anlaşmanın taslağını elde etmiş durumdalar. Delegeler, daha da önemlisi, Rusya'nın da derin bir üretim kısıntısına gitme konusunda anlaştığını söylediler.

Petrol fiyatları bu haberin ardından kazancının bir kısmını geri verdi ve Londra saati ile 16:13'te yüzde 1.6 yukarıda seyrediyordu. Bu hareket, söz konusu üretim kısıntısı miktarının, bazı traderlarca günlük 35 milyon varil olduğu tahmin edilen talep kaybının sadece bir kısmını karşılayabildiğini işaret ediyor.

Bu anlaşmanın, Cuma günü üretim kısıntısı taahhüdünde bulunan ABD'yi içerip içermediği henüz belli değil. OPEC + koalisyonunun ABD dahil daha da genişlemesi, 18 yılın en düşük seviyesini gören petrol fiyatlarının tekrar toparlanabilmesi için çok önemli. Sadece petrol şirketleri değil, petrole bağımlı tüm ülkeler, bütçelerinde dengeyi sağlayabilmeleri için fiyatların yükselmesine ihtiyaç duyuyorlar.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER