Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

"Onların uçuşa elverişlilik sertifikalarına güvenmiyorum" demişti; Pakdemirli pilotluk lisansını THK´da yeniletmiş

Türk Hava Kurumu´na (THK) ait yangın söndürme uçaklarının, İzmir´deki orman yangınına müdahale etmemesi üzerine başlayan tartışma derinleşiyor

Türk Hava Kurumu´na (THK) ait yangın söndürme uçaklarının, İzmir´deki orman yangınına müdahale etmemesi üzerine başlayan tartışma derinleşiyor. ?Ben 30 yıllık pilot olarak, Türk Hava Kurumu´nun uçuşa elverişlilik sertifikalarına güvenmiyorum? diyen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli´nin pilotluk lisansını, geçtiğimiz yıl Türk Hava Kurumu Üniversitesi´nde yenilediği ortaya çıktı.

Sözcü´den Deniz Ayhan´ın haberine göre, Amatör Private Pilot Licence (PPL) sahibi Pakdemirli´nin pilotluk lisansı, 28 Ağustos 2018´de THK pilot eğitmenleri ile birlikte, THK´nın Cessna 172-S tipi uçağı ile yaptığı uçuş sonrası yenilendi. Aynı gün yapılan törende, THK´ya ait pilot ceketi de giyen Pakdemirli, THK logolu üniforması ile poz verip THK yöneticilerine teşekkür etti.

Lisans baba şirketinden

Pakdemirli´nin pilotluk lisansını ise babası eski bakanlardan Ekrem Pakdemirli´nin kurucusu olduğu Burak Sportif Havacılık Kulübü´nden 18 yaşındayken aldığı belirlendi. Pakdemirli pilot olduktan sonra, Maule ve Mooney tipi 2 uçak satın aldı. İzmir-Ankara arasında uçuşlar yaptı. Daha sonra bu uçakları sattı.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER