Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

‘Ömür boyu nafaka’ya sınır geliyor!

Adalet Bakanlığı, Millî Gazete’nin defalarca gündeme taşıdığı ‘ömür boyu nafaka’ garabeti ile ilgili harekete geçti…

‘Ömür boyu nafaka’ya sınır geliyor!

Milli Gazete'den Bünyamin Güler'in "konuya dair" haberi...

Millî Gazete’nin sorumlu gazetecilik anlayışıyla her fırsatta ülke gündemine taşıdığı ‘ömür boyu nafaka’ garabeti ile ilgili Adalet Bakanlığı harekete geçti. Bakanlık, son yıllarda dağılan ailelerin nedenleri arasında da sayılan ‘ömür boyu nafaka’ya süre sınırı getiriyor!  Bakanlığın süresiz nafaka yerine 2 ila 6 yıl arasında değişen sürelerde nafakaya yer veren taslağı, Cumhurbaşkanlığı ve iktidar partisi grubuna gönderdiği öğrenildi. Parti  ve Cumhurbaşkanlığı’ndaki son rötuşlardan sonra düzenlemenin kısa bir süre içerisinde TBMM’ye sevk edilmesi planlanıyor…

Boşanmaları adeta teşvik eden ‘ömür boyu nafaka’ya sınır geliyor! Millî Gazete’nin defalarca attığı manşetlerle Türkiye kamuoyunun gündemine taşıdığı süresiz nafaka ile ilgili Adalet Bakanlığı düğmeye bastı.  Adalet Bakanlığı, kamuoyu ve nafaka mağdurlarından gelen şikâyetler üzerine süresiz nafakaya sınır getirecek bir çalışma başlattı. Bakanlığın nafaka ile ilgili hazırladığı taslağı, Cumhurbaşkanlığı ve AKP Grubu’na gönderdiği öğrenildi.  Cumhurbaşkanlığı ve AKP Grubu’nun son rötuşlarıyla birlikte önümüzdeki günlerde teklifin TBMM’ye sunulacağı bekleniyor.

SON RÖTUŞLARDAN SONRA TBMM’YE GELECEK

On binlerce ailenin sıkıntısını çektiği ve adeta boşanmaları teşvik eden ‘Ömür Boyu Yoksulluk Nafakası’ ile ilgili Adalet Bakanlığı harekete geçti. Uzun zamandır bir taslak üzerinde çalışma yürüten Bakanlığın, süresiz nafakaya sınır getiren düzenlemeyi Cumhurbaşkanlığı ve AKP Grubu’na gönderdiği öğrenildi. Cumhurbaşkanlığı ve AKP Grubu’nun son kontrollerinden sonra hazırlanan taslağın kısa bir zaman içerisinde TBMM’ye sunulması bekleniyor.

SÜRE 2 İLA 6 YILLA SINIRLANDIRILACAK

Adalet Bakanlığı’nın hazırladığı ve Cumhurbaşkanlığı ile AKP Grubu’na gönderdiği taslağa göre, süresiz nafakaya son verilerek, nafaka süresi ise 2 ila 6 yıl arasında sınırlandırıldı.  En az 2 yıl en fazla ise 6 yıl arasıyla sınırlı tutulan nafaka ise hâkimin takdirine bırakıldı. Ayrıca bakanlığın birkaç alternatif taslak hazırladığı belirtilirken, bu alternatiflerden birinin ise istisnai durumlarda nafaka süresinin artırılabileceği ile ilgili olduğu öğrenildi. Cumhurbaşkanlığı ve AKP’nin alternatifli taslaklar üzerindeki son revizeleriyle birlikte düzenleme önümüzdeki günlerde TBMM’ye sunulacak.



Anahtar Kelimeler: nafaka’ sınır geliyor!

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER