Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Ömer Çelik: “Yakınanların itiraz etmenin dışındaki önerilerinin görülmesi lazım”

AK Parti sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi hakkındaki eleştiriler için dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

Ömer Çelik: “Yakınanların itiraz etmenin dışındaki önerilerinin görülmesi lazım”

Ömer Çelik’in AK Parti MYK toplantısı sonrası yaptığı basın açıklamasında yüzde 50+1 tartışmalarına dair bir soruya cevap verirken kullandığı ifadeler şöyle:  

“Denge denetleme mekanizmaları açısından problem var deniyorsa, yasama yürütme yargı ilişkileri açısından bu kuvvetlerin özerkliği açısından problem var deniyorsa; seçim sistemi açısından problem var deniyorsa bunların düzeltilmesiyle ilgili tekliflerin görülmesi lazım. ‘Yok, buralarda problem var, o yüzden bu sistem gayri meşrudur, o yüzden başka bir sistem peşindeyiz’ gibi bir argüman, birbiriyle mantık zinciri kuran bir argüman değil.

“Şimdiye kadar da şu anki sisteme eleştiri getirenlerin denge denetim mekanizmaları konusundaki görüşlerinin ne olduğunu kapsamlı şekilde duymadık. Yasama- yürütme-yargı ilişkileri açısından nasıl önerileri olduğunu kapsamlı bir şekilde duymadık. Sadece negatif bir eleştiri var.

“Dolayısıyla buradaki mesele siyasetin bu yapıcı alanı sağlamasıdır. Netice itibariyle önümüzdeki seçimlere bu sistemle gidilecek. Dolayısıyla yakınanların itiraz etmenin dışındaki önerilerinin görülmesi lazım.

“Nitekim biliyorsunuz sistemin kendi içerisinde kendi kontrol mekanizmalarını, kendi rehabilitasyonunu sağlamak açısından cumhurbaşkanı yardımcımızın başkanlığında güçlü çalışmalar da yapıldı. Daha verimli olması, vatandaşın iradesinin devlete daha çok yansıması açısından…

“Burada esas soru şudur arkadaşlar: vatandaşın iradesinin daha çok devlete yansıması… Vatandaşın devletin sahibi olduğunu her alanda daha çok görmesidir esas mesele.

“İkinci bir konu da şudur. Cumhurbaşkanını seçme yetkisini millete verdikten sonra nasıl geri alacaksınız? Milletin kazandığı bir yetkiyi nasıl geri alacaksınız? Bütün bu soruları, itiraz edenlerin cevaplaması gerekiyor. Biz de bunları duymayı bekliyoruz.”



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER