Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Ömer el-Beşir´den Mısır´a sürpriz ziyaret

Sudan Devlet Başkanı Ömer el-Beşir yarın Mısır´a bir ziyaret gerçekleştirecek.

Ömer el-Beşir´den Mısır´a sürpriz ziyaret

Sudan Devlet Başkanı Ömer el-Beşir yarın Mısır´a ziyarette bulunacak.

Sudan´ın Kahire Büyükelçisi Abdulmahmud Abdulhalim, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Beşir´in yarın Mısır´a bir günlük çalışma ziyaretinde bulunacağı ve Mısırlı mevkidaşı Abdulfettah es-Sisi ile başkent Kahire´de bir araya geleceğini söyledi.

Beşir´in heyetinde Devlet Başkanlığı İşleri Bakanı Fadl Abdullah Fadl, Dışişleri Bakanı ed-Derdiri Muhammed Ahmed ve Milli Güvenlik ve İstihbarat Birimi Başkanı Salah Abdullah´ın olacağını kaydeden Büyükelçi, görüşmede ikili ilişkiler, Afrika kıtasındaki gelişmeler ile Suriye, Libya ve Yemen´de yaşanan krizin ele alınacağını kaydetti.

Mısır yerel medyası ve sosyal medyası önceden kamuoyuna açıklanmadığı için Beşir´in Mısır ziyaretini sürpriz olarak değerlendiriyor.

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi geçen Ekim ayında Sudan´ı ziyaret etmiş ve iki ülke arasında farklı alanlarda yardımlaşmayı içeren 12 mutabakat zaptı imzalanmıştı.

Sudan´da geçen 19 Aralık´ta zamlar ve hayat pahalılığına tepki olarak başlayan eylemler, farklı şehirlerde aralıklarla devam ediyor.

Geçen 17 Aralık´ta Suriye´yi ziyaret ederek, 2011 yılından bu yana bu ülkeye giden ilk Arap lider olan El-Beşir, 23 Ocak´ta da Katar´ı ziyaret etmişti.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron´un da yarın Kahire´de olması bekleniyor.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER