Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Ömer Dinçer´e göre devlet adamı sadece birey düzeyinde Müslüman olabilir (!)

AK Parti´nin küskünlerinden olan ve Davutoğlu´nun kuracağı partiye katılacağı iddia edilen Dinçer, konferansta tepki çeken bir konuşma yaptı.

Ömer Dinçer´e göre devlet adamı sadece birey düzeyinde Müslüman olabilir (!)

Ak Parti´li eski Bakan Ömer Dinçer, Sebîlürreşad dergisinin Genel Merkezi´nde düzenlenen Sebilürreşşad Cumartesi Konferansları´na katıldı. Dinçer´in buradaki açıklamaları tepki çekti.

AK Parti´nin küskünlerinden olan ve Davutoğlu´nun kuracağı partiye katılacağı iddia edilen Dinçer, konferansta dikkat çeken bir konuşma yaptı.

"EĞER DEVLETİN KENDİSİNE AİT BİR DİNİ VARSA..."

Dinçer, konferansta yaptığı konuşmada, "Devletin dini adalet. Adalet mülkün temelidir fikrini daha pekiştiren bir kavram olarak kullanıyoruz. Devletin hiçbir türlü ideolojisi olmamalıdır ve olamaz. O ideoloji ne olursa olsun?" derken, şunları söyledi:

"Eğer devletin kendisine ait bir dini varsa, o din kendi dininin dışındaki herkesi ötekileştiriyor ve ona yaşam hakkı vermiyor. O yüzden devletin dini adalet diyoruz. Adaleti sağlayan devletler yaşayabiliyorlar, adaleti sağlayamayanların yaşamaları sıkıntılı oluyor. Yöneticinin dini de emanet. Yönetici birey olarak Müslüman olabilir veya başka din ve ideolojiden olabilir. Ama yöneticilik yapıyorsa onun da dini emanettir."



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


Yasin Aksu
27.06.2019 13:33:53
Ömer Dinçer´in konuşmasının tamamını dinlemediğimiz açık. Konuşmanın tamamından ve yaptığı özellikle Darü´l-İslam tanımından sonra bu sonuca varamayacaktınız. Ön yargılarınızı ve eksik bilgiye dayanan yorumlarını aşamıyorsunuz. Nitekim aynı kişiye ait yanyana iki haberden birinde aktif siyasetten çekildiği bilgiler hala duruyorken, son haberde Sayın Davutoğlu ile parti kuracağı söylenen diyorsunuz. Açıkça konuya bu yaklaşımınızla odaTv ağzı kokuyorsunuz. Selamlar...

YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER