Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Olympia Uluslararası Çocuk ve Gençler Film Festivali'nde 4 İran filmi yarışacak!

Yunanistan’ın Pyrgos şehrinde gerçekleştirilecek Olympia Uluslararası Çocuk ve Gençler Film Festivali 28 Kasım - 5 Aralık tarihleri arasında gerçekleşecek organizasyon ile yarışmacılara ve film severlere kapılarını aralayacak.

Olympia Uluslararası Çocuk ve Gençler Film Festivali

Bu yıl gerçekleştirilecek olan festivalde sinemada dünya çapında ses getiren yapımların sahibi İran'da katılacak. Yarışmada "Bir Rüyanın Bakır Notaları", "İşte Benim Köyüm", "Fika ve Fidan'ın Hikayesi" ve "Ben Kurt Muyum!” adlı filmler yarışacak.

Senaryosunu Reza Farahmand'ın yazdığı “Bakır Rüyanın Notları”, Suriye'de Şam'a yakın bir küçük kasabada cerayan eden olayları anlatıyor. Filmde IŞİD ile savaş sırasında harap olan Jarmuk'ta yaşayan on yaşındaki Filistinli mülteci Malook'un başından geçenler anlatılıyor.

Şarkıcı olmayı hayal eden Malook, ablası Ghofran ile birlikte profesyonel müzisyenlerle bir konser düzenlemeyi planlarlar. Malook ve ablasıyla beraber onlara yardım eden arkadaşları mermi ve roketlerle delinmiş binaların bakır tellerini çekip hırsızlık yaparlar. Hırsızlık yaptıkları için duvarlara özür diledikleri bir mesaj bırakırlar.

Festivalde yarışacak bir diğer Abbas Aram'ın yazıp yönettiği “İşte Benim Köyüm”, adıyla fotoğraflara ve dergilere tutku ve delilik derecesinde bağlılık gösteren 12 yaşındaki köylü Farhad'ı konu alıyor. Bu tutkusuna ulaşmak isteyen Farhad, ikinci el bir fotoğraf makinesi almak için çok çalışıyor ama başarılı olamıyor.

Delavar Doostanyan'ın senaryosunu kaleme aldığı “Fika ve Fidan'ın Hikayesi”, daha hayatının başında olan evcil bir kediyi sahiplenen Fidan'ın hayatta kalmak için verdiği yaşam mücadelesini anlatır. Film yavru kedi ve Fidan'ı konu alır. Zira Fidan bu sonradan gelen kediden çok önemli bir şey öğrenecektir.

Ben Kurt muyum!” adlı filmin senaryosu İranlı yönetmen Amir-Hushang Moin'e aittir. “Ben Kurt muyum?” filmi İran'ın Çocuk ve Genç Yetişkinlerin Entelektüel Gelişimi Enstitüsü'nde hazırlandı. Yılların tanıdık hikayesi olarak karşımıza çıkan film kukla gösterisi ile bir grup çocuğun başından geçenleri konu ediniyor. Yaşı yüzünden yas tutan keçi ile yalnız kurdun yüzleşmesini seyirciler bakalım nasıl karşılayacak?



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz