Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Ölen işçisi için 6 milyon $´lık tazminat

ABD´li firma ölen işçisi için 6 milyon dolar tazminat ödemeye mahkum oldu

Ölen işçisi için 6 milyon $´lık tazminat

ABD´nin en büyük konserve balık üreticilerinden Bumble Bee Gıda firması, 2012´de tamir için girdiği balık pişirme ünitesinde bir hata sonucu can veren işçisi için 6 milyon dolar tazminata mahkum edildi.

2012 yılında bakım amacıyla girdiği endüstriyel fırında arkadaşları tarafından fark edilmeyerek fırının çalıştırılması sonucu 270 derecede can veren 62 yaşındaki işçi Jose Melena´nın ölümüne ilişkin olarak mahkeme kararını verdi.

Büyük ihmal sonucu işçisinin ölümüne sebep olan ABD´li konserve balık üreticisi Bumble Bee Gıda firması 6 milyon dolar tazminat ödemeye mahkum oldu.

Ceza California´da bugüne dek bir iş kazası için ödenen en büyük miktar olarak tarihe geçti. Karara göre 6 milyon doların 3 milyon dolarlık kısmı şirkete yeni model fırınların alınması için harcanırken, 1,5 milyon dolarlık kısmı eyalet ve mahkemeye geri kalan 1,5 milyon dolar ise işçi Melena´nın ailesine verilecek.

Bumble Bee´ye ait Santa Fe Springs tesislerinde meydana gelen kazada, işçi Jose Melena´nın 10 metre derinlikteki dev fırına bakım yapmak üzere girdiğini fark etmeyen iş arkadaşı fırını çalıştırmış, bir süre sonra yokluğu fark edilen işçinin yanmış bedeni olaydan 2 saat sonra soğutularak açılan fırında bulunmuştu.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER