Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Öldürülen Rus general muamması! Suriye’de Rus-ABD savaşı mı başladı?

Suriye’de yaşanan bir gelişme dünya bültenlerine bomba gibi düştü. Suriye’de bir tüm general öldürüldü. Bu gelişme öncesi ve sonrası yaşananlar Moskova ve Washington’u işaret ediyor…

Öldürülen Rus general muamması! Suriye’de Rus-ABD savaşı mı başladı?

Milli Gazete'den Kazım Kazımov'un "konuya dair" haberi...

Birkaç gün önce Suriye’nin kuzey doğusunda flaş bir gelişme yaşandı. Suriye ordusu Haseke kırsalının Ebu El-Deheb köyünde ABD konvoyunun önünü keserek, bölgeye geçişine izin vermedi.

Bu olayın ardından. ABD savaş uçakları havalandı. ABD ordusu o bölgede Suriye ordusuna saldırdı. Haseke bölgesinde gerçekleşen saldırıda 1 Suriye ordusu mensubu öldürüldü, 2 si de yaralandı.

SURİYE’DE RUSYA’YA DARBE

Geçtiğimiz gün ise Suriye’nin doğusunda yer alan Haseke’nin sınırındaki Deyrizor bölgesinde Rus ordusuna ağır darbe vuruldu. Yerel kaynaklar bir Rus tümgeneralin öldürüldüğünü ve 3 askerin de yaralandığını yazdı.

Rusya Savunma Bakanlığı saldırı haberini doğruladı. Rus resmi kaynakları öldürülen generalin kimliği ile ilgili bilgi vermedi. Rus basını öldürülen generalin Rusya’nın 36’ıncı ordusunun komutanlarından tümgeneral Vyatçeslav Gladkiy olduğunu yazdı.

Üstelik Rus general Terör örgütü YPG/PKK ve işbirlikçisi ABD’nin kontrolündeki Deyrizor bölgesinde öldürülmüştü. Tüm dünya Deyrizor’da yaşanan patlamaya odaklanmışken. Bu kez İdlib’den peş peşe sıcak haberler gelmeye başladı.

İDLİB’DE İHA MUAMMASI

Rus generalin öldürüldüğü sıralarda İdlib semalarında dumanlar yükseldi. İki tane İnsansız Hava Aracı düşürüldü. Yerel kaynaklar düşürülen İHA’ların Rusya’ya ait olduğunu iddia etti. Bir süre sonra ise düşürülen İHA’ların Rusya’ya değil ABD’nin olduğu haberleri geldi. 

ABD ‘’KAZA’’ DEDİ, BASIN YALANLADI

Ordu kaynaklarına dayandırılan açıklamalara göre, İdlib'in kuzey kesiminde ABD adına görev icra eden iki insansız hava aracı, havada çarpışarak düştü. Hava araçlarına karadan herhangi bir ateş açılıp açılmadığı konusunda ise açıklama yapılmadı.

İnsansız hava araçlarının ABD üretimi "MQ-9 Reaper" tipi olduğu belirtildi. ABD bölgede bu tip hava araçlarını spesifik hedef odaklı saldırılar ve istihbarat toplama amacıyla yoğun bir şekilde kullanıyor.

ABD’nin savaş haberli gazetesi Military Times ise böyle bir kazanın yaşanmasının söz konusu olamayacağını yazdı. Böyle bir olayın saldırı sonucu yaşanabileceği ifade edildi.

Önce Suriye ordusu ile ABD’nin çatışması, ardından ABD ve işbirlikçisi terör örgütü YPG/PKK’nın kontrolü altındaki alanda Rus generalin öldürülmesi ve ondan hemen sonra ABD’ye ait iki İHA’nın düşürülmesi ‘’ Suriye’de Moskova ve Washington için yeni bir sayfa mı aralanıyor?’’ sorusunu akıllara getiriyor.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER