Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Olası büyük deprem için İstanbul planı..

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AA Editör Masası’nda gündeme ilişkin konuştu.

Olası büyük deprem için İstanbul planı..

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AA Editör Masası’nda gündeme ilişkin konuştu. “Depremde yardımları STK’lerin, belediyelerin kendi başına dağıtmasına izin vermedik. Bu, bizim değil Türkiye Afet Müdahale Planı’nın kararı.” diyen Soylu, depremin ardından şu ana kadar Elazığ ve Malatya’da yaklaşık 150 bin kişiye sosyal rehabilitasyon uygulandığını belirterek “Hem Malatya hem Elazığ olsun, bu kadar hızlı hasar tespitinin yapıldığı başka bir ülke olmamıştır.” diye konuştu.

Elazığ ve Malatya’daki depremlerin ardından şu ana kadar 460 milyon lira harcandığını anlatan Soylu, olası büyük İstanbul depremi için büyük İstanbul planı hazırladıklarını dile getirerek “Vatandaşlarımızın yıkılan binaları, acil yıkılacak binaları, çok ağır hasarlı olarak tespit edilen binalarının paralarını, kanunun da önüne geçerek ödemeye başladık.” ifadelerini kullandı.

Soylu, “Elazığ ve Malatya ile ilçelerinde önümüzdeki nisan ayının sonunda genel perspektif olarak hayat normale dönecek.” dedi.

“Türkiye özellikle çukur olaylarından sonra terörü kaynağında kurutmaya geçti. Sadece teröristle değil kültürel terörizmle mücadele ediyoruz.” diyen Soylu, şöyle devam etti: “(İmralı’da yangın) İmralı’daki cezaevinin çok ötesinde, çok uzağında köşede bir yer, bir risk söz konusu değil. PKK bir kadın örgütüdür, bunun üzerine konuşlanmıştır. PKK’nın tüm eylemlerinde kadınların bulunma oranı yüzde 56.”



Anahtar Kelimeler: Olası büyük deprem İstanbul planı..

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER