Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

“Okuyan, düşünen ve yazan gençlerle Yazı Akademisi Başladı”

Anadolu Yazarlar Birliği’nin, Sultangazi Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile düzenlediği Sultangazi Yazı Akademisi başladı.

“Okuyan, düşünen ve yazan gençlerle Yazı Akademisi Başladı”

Anadolu Yazarlar Birliği’nin, Sultangazi Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile düzenlediği Sultangazi Yazı Akademisi başladı.

Sultangazi Yazı Akademisi 14 Aralık 2019 Tarihinde Sultangazi Belediyesi Nikah Dairesi Menekşe salonda düzenlenen programla açıldı. Tanıtım ve açılış programına Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun, Anadolu Yazarlar Birliği Başkanı Yusuf Tosun, Ak Parti İlçe Başkanı Süleyman Yiğitoğlu, öğretmenler, öğrenciler, öğrenci velileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Sultangazi Yazı Akademisi ile; okuyan, düşünen ve düşüncelerini gerek sözlü gerekse yazılı olarak ifade edebilen bireyler yetiştirmek, Sultangazili genç şair ve yazar adaylarını Türk Edebiyatına kazandırmak amaçlanıyor. Akademi kapsamında, Sultangazi’de liselerde okuyan öğrenciler ülkenin önemli şair ve yazarları yönetiminde eğitim yılı boyunca bir araya gelecekler ve birlikte okuyup yazacaklar. Ayrıca seminerler, yazar buluşmaları, atölye çalışmaları, dergi yayını gibi birçok etkinliği de birlikte gerçekleştirecekler.

Bu yıl ilk defa Sultangazi Belediyesi himayelerinde ve Anadolu Yazarlar Birliği, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlenen Sultangazi Yazı Akademisi, yaklaşık 1,5 aylık ön hazırlık sürecinden sonra toplam 5 sınıftan oluşan yazı akademisindeki 123 öğrenci edebiyat öğretmenlerinin rehberliğinde yapılan titiz mülakatlar neticesinde belirlendi. Sultangazi Yazı Akademisi’nde dersler 15 Kasım 2019 Cuma günü başladı. Akademinin çoğunluğu lise 2 ve 3. Sınıf öğrencilerinden özellikle okuma-yazmaya yatkın, meraklı, istekli ve en önemlisi yetenekli öğrencilerden oluşmaktadır.

Açılış programında konuşan Anadolu Yazarlar Birliği Başkanı Yusuf Tosun; ‘Yazı Akademisi ile gençlerimizin okuma, düşünme ve yazma becerilerini geliştirmeyi hedefliyoruz. Yazı Akademisini sadece bu yıl değil, önümüzdeki yıllarda da sürdürmeyi arzuluyoruz. İnşallah bu çalışmalar neticesinde geleceğin şair, yazar ve aydınları yetişecek ve ülkemiz ve dahi insanlık adına hayırlı işlerde bulunacaklar.’ dedi.

Belediyeciliğin sadece altyapı, park bahçe düzenlemesi yapmaktan ibaret olmadığının altını çizen Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun ise: ‘Yazı becerilerini arttırabilmek, şiir yazabilme, denemelerle kendilerini geliştirebilecek bir nesil ortaya çıkarmak adına gayret ediyoruz. Belediyecilik sadece alt yapı ve üst yapı yatırımlarından, yeşil alanlarının, park alanlarının oluşturulmasından ibaret değildir. Belediyeciliğin en önemli özelliği, yetişen genç nesillere alanlar oluşturmak, onların önündeki setleri ortadan kaldırmaktan ibaret olduğunu ifade ediyoruz" dedi.

Hayaline bir adım yaklaştığını dile getiren Akademi öğrencilerinden Cennet Soylu, "İlkokuldan beri yazı yazıyorum. İlerde yazar olmak gibi bir hayalim vardı. Sonra edebiyat hocam sayesinde buradan haberim oldu ve başvurdum. Seçildim ve hocam ile birlikte bu yolda ilerliyoruz. Çok güzel bir şey. Başarmak istediğim bir hayale adım atmış oldum. Eğer bir hayal kurarsak gerçekleştirebiliriz. O yüzden çok mutluyum, tarif edilmez bir duygu" ifadelerini kullandı.

Yazı Akademisi öğrencilerine yaklaşık 30 hafta sürecek eğitim boyunca okuyacakları kitapların dağıtımı ile program sona erdi.

Kaynak: Anadolu Yazarlar Birliği



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER