Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

OKUMA SERÜVENİ KİTABI ‘YENİDEN’ YAYIMLANDI

Araştırmacı yazar Ümit Aktaş’ın, önemli çalışmalarından olan ‘Okuma Serüveni’ adlı eserinin ‘yeni’ baskısı, Çıra Yayınları tarafından yayımlandı.

OKUMA SERÜVENİ KİTABI ‘YENİDEN’ YAYIMLANDI

“Geçmekte olan kendi hayatımızdır. Kendi ölümümüzdür izlediğimiz” mottosuyla kendini öne çıkaran eser ile ilgili şu ifadeler eseri, okuyucu nezdinde, ‘etrafını cami, ağyarını mani’ bağlamında nitelikli onlarca eser okunmuş gibi olacaktı…

“Okumak bu hayatı, salt seyirci olduğumuz, akışını izlediğimiz, şu veya b u hedeflere koşulduğumuz ve çok kez tükenmesini beklediğimiz ve artı telafi etme şansına sahip olmadığımız hayatımızı yoğunlaştırır. Edilgenliği bükerek hayatın karşısında bir seyirci olmaktan bizi kurtarır.

Vakit ya da para…  Bunların bahaneler olduğunu hepimiz biliyoruz. Oysa sıradanlaşmaya karşı direnmek zorundayız. Geriye dönüp baktığımızda bir çölün boşluğunda değil, bir serüvenin yoğunluğuyla ürpermeli yüreğimiz.

Hayat aldırış etmez, gözlerimizin yaşına bakmaz. Öyle ya da böyle geçiverir… Ama geçen kendi hayatımızdır, kendi ölümümüzdür izlediğimiz…

Bu hayat okumayanlar için ikinci sınıf bir hayattır.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz