Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Okulların açılması ertelenir mi? Bilim Kurulu Üyesi açıkladı

Okulların açılması ile ilgili tüm öğrenci ve veliler artan koronavirüs vakalarının ardından endişeli bir şekilde açıklamaları takip ediyorlar. Peki okulların açılması ertelenir mi?

Okulların açılması ertelenir mi? Bilim Kurulu Üyesi açıkladı

Koronavirüs vakaları hem Kurban Bayramı'ndan yaşananlar hem de sahillerdeki tedbirsizlikler nedeniyle tekrar artışa geçti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Birinci dalga sahile indi" derken , Bilim Kurulu üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz ise "Kritik eşiğe takıldık" diyerek Hürriyet'ten Abdülkadir Selvi'ye uyarılarda bulundu.

Bilim Kurulu üyesi Doç. Dr. Kayıpmaz, "Ankara'da vaka sayısı iki rakamlı sayılardaydı, şimdi 3 rakamlı sayılara çıktı" derken okulların açılması ile ilgili dikkat çeken açıklamada bulundu.

"Tablo artarak devam ederse, okulların açılmasının yeniden değerlendirmeye alınması gerekir." açıklamasında bulunan Doç. Dr. Kayıpmaz şunları kaydetti:

"Ağustos ayı içerisinde yeni vaka sayımızı ne kadar düşürürsek, diğer solunum yolu enfeksiyonlarının da artış göstereceği sonbahar aylarına o kadar hazırlıklı girerdik. Tedbirsizlik, okulların uzaktan eğitimle mi, örgün eğitimle mi, yoksa karma modelle mi açılacağına dair Milli Eğitim Bakanlığımızın alacağı kararları etkileyecektir."



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER