Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Okullar açılıyor! Milli Eğitim Bakanından açıklamalar

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yüz yüze eğitimle ilgili basın toplantısı yapıyor.

Okullar açılıyor! Milli Eğitim Bakanından açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dünkü Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, "İlkokul 2, 3, 4. sınıflar ile ortaokul 8 ve lise 12. sınıflarda yüz yüze eğitimi başlatıyoruz" demişti. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da yüz yüze eğitimin 12 Ekim Pazartesi günü tüm ilkokullar ile köy okullarında başlayacağını duyurmuştu. 

 Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yüz yüze eğitime aşamalı geçişte alınan yeni kararlara ilişkin basın toplantısı yapıyor

Bakan Selçuk'un açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Süreci planladığımız şekilde ikinci aşamaya geçmeye hazırız.

İsteyen veli öğrenciyi okula gönderecek istemeyene esneklik sağlanacak.

Salgın sürecinin en başından bu yana dünyadaki gelişmeleri yakında izliyor ve süreç planlamalarımızı yapıyoruz. Çocukları ilkokula giden, sınava hazırlanan, özel gereksinimi olan velilelerimizin çağrılarını takip ettik. Okullarımızın ne denli büyük toplumsal bir işleve sahip olduğunu görmüş olduk. Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu'nun değerlendirilmesi doğrultusundan öğrenme kayıplarını dikkate alarak yüz yüze eğitime geçiyoruz.

Okullar tüm kademe ve sınıflarda tam zamanlı olarak dünyada eğitime başladı. Ancak biz daha aşamalı bir başlangıçtan yanayız.

31 Ağustos pazartesi günü yeni eğitim yılının ilk zilini çalmış olduk. Okulla duygusal bağ kurma ihtiyacını benimsediğimiz ilkokul 1'inci sınıflarla yüz yüze eğitime başlamış olduk. Okullarımızda yüz yüze eğitimde üçüncü haftadayız. Tedbirler aldığımız için de üçüncü aşamaya geçmeye hazırız. ilkokul 2, 3, 4, 8, 12 ve özel eğitimli öğrencilerimizle yüz yüze eğitime başlayacağız.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER