Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

OKTAY’DAN 120 SAAT AÇILAMASI: O SÜRE DOLDUĞUNDA VERİLEN SÖZLER YERİNE GETİRİLMEZSE DAHA KARARLI ŞEKİLDE DEVAM EDERİZ

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, ABD ile Suriye konusunda varılan anlaşmaya ilişkin açıklama yaptı

OKTAY’DAN 120 SAAT AÇILAMASI: O SÜRE DOLDUĞUNDA VERİLEN SÖZLER YERİNE GETİRİLMEZSE DAHA KARARLI ŞEKİLDE DEVAM EDERİZ

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Gerektiği zaman, gerektiği yerde, gerektiği şekilde teröristin de terörün de başı nasıl ezilir çok iyi biliriz. Şu anda bunu yapıyoruz. 120 saatlik ara istediler, 'buyurun.' dedik. Bugün göreceğiz." dedi.

Oktay, Green Park Otel'de, Hak-İş ve Memur-Sen'in ev sahipliğinde "Kudüs İçin Hep Birlikte" temasıyla düzenlenen 3. Uluslararası Sendikalar Konferansı'na katıldı.

"Filistin davasına gönlünü koyarak, dünyaya 'İsrail'in gerçek sınırları neresi?' diye soran tek lider" Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını katılımcılara ileten Oktay, İslam'ın ilk kıblesi Kudüs'ün Hz. Ömer'den, Selahattin Eyyübi'ye; Kudüs'e gönül veren tüm Müslümanlarla bütünleşen bir şehir olduğunu belirtti.

Yüz yıllarca İbrahimi dinlerin merkezi, barışın şehri Kudüs'ün tarih boyunca dünyanın aynası, Filistin topraklarının bugün de kainatın ahvalinin bir özeti olduğunu söyleyen Oktay, Kudüs'e hakim olan tasavvurun dünyaya yayılıp evrensel bir hal aldığını ifade etti.

"KUDÜS AĞLADIKÇA MÜSLÜMANLAR AĞLIYOR"

Oktay, Müslümanlara Kudüs'te ne reva görülüyorsa dünyanın geri kalanına da bu yaklaşımın yayıldığını belirterek şöyle devam etti:

"Kudüs ağladıkça, Myanmar ağlıyor, Sri Lanka'da Yeni Zelanda'da Müslümanlar ağlıyor. Bu yüzden yıllardır Filistin davasını en güçlü şekilde savunuyor 'Kurtuluş Kudüs'ten başlar.' diyoruz. Kudüs'ün kurtarılmayı bekleyen bir şehir olduğu kadar bizleri de kurtuluşa davet ettiğine inanıyoruz ancak Filistin davasının savunulması sadece Müslümanların değil, insanlığın ortak bir sorumluluğudur. Bu doğrultuda Türkiye olarak her uluslararası platformda Filistin'in maruz kaldığı zulmü tüm dünyaya yüksek sesle haykırıyoruz ancak ne yazık ki karşımızda Filistin ve Kudüs konusunda, İsrail'in hukuksuz ve ahlak dışı uygulamalarını yalnızca seyreden bir dünya var. Buna rağmen sizler gibi Filistin davasının yılmaz neferleriyle, hükümetimizle, sivil toplum kuruluşlarımızla ve sendikalarımızla Filistin meselesi için hakkaniyet cephesini güçlendirmekten vazgeçmeyeceğiz."

Oktay, İsrail'in bugün tüm dünyanın gözü önünde yasa dışı yerleşimlerin sayısını ara vermeksizin artırmaya devam ettiğini söyledi.

Devamı >>>



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER