Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Oğuzhan Asiltürk’ten Milli Görüş camiasına çağrı

Milli Görüş lideri Oğuzhan Asiltürk, Milli Görüş camiasına sosyal medya mecrasıyla ilgili uyarı ve tavsiyelerde bulundu.

Oğuzhan Asiltürk’ten Milli Görüş camiasına çağrı

Milli Görüş lideri Oğuzhan Asiltürk, Milli Görüş camiasına sosyal medya mecrasıyla ilgili uyarı ve tavsiyelerde bulundu.

Değerli kardeşlerim;

Milli Görüş Hareketi olarak yarım asrı geride bıraktığımız şu günlerde, Türkiye’nin içinde bulunduğu şartlar, insanlarımızın Milli Görüş’ün ilkelerine ve siyasi vizyonuna duyduğu ihtiyacı ve özlemini giderek artırmaktadır.

Türkiye’de birilerinin oluşturmaya çalıştırdığı kamplaşma ve kutuplaşma iklimini tersine çevirecek şuura sahip yegâne kadrolar olan Milli Görüş mensuplarının, bu süreçte her zamankinden daha dikkatli, daha titiz, daha hassasiyet ve hoşgörü sahibi olması gerekmektedir.

HER ZAMANKİNDEN DAHA DİKKATLİ, DAHA TİTİZ VE DAHA HASSASİYET SAHİBİ OLMAMIZ GEREKİYOR

Sosyal Medya kullanımının ve buna bağlı olarak öneminin giderek arttığı günümüzün şartlarını göz önünde bulundurarak, Milli Görüşçülerin sosyal medya platformlarında da dikkat etmesi gereken hususları tüm kardeşlerimize bir kez daha hatırlatmak isterim.

Öncelikle; bu kutlu yola çıkarken ilk adımımızı “Önce Ahlâk ve Maneviyat” diyerek attığımız asla unutulmamalı; ahlâka ve edebe aykırı paylaşımlardan kat’i surette kaçınılmalıdır.

Normal hayatlarımızda olduğu gibi, sanal dünyada da davamıza yakışan bir üslubu kullanmak için her bir kardeşimiz âzami özen göstermeli, ilke ve değerlerimize aykırı düşecek söylemlerde bulunmamalı, bu tür mecralarda kin, nefret ve hakaret söylemi içermeyen, herkese hitap edecek ve kardeşliğimizi pekiştirecek bir dil ve üslup kullanılmalıdır.

Sevgili kardeşlerim;

Biz inançlı insanlar olarak ne sebeple olursa olsun; zan, tecessüs, iftira, aşırı tenkit ve gıybetten kaçınmalı, başkalarının özel hayatını ihlal eden, ifşa ve taciz içeren paylaşımlarda bulunmamalı ve mahremiyetlere mutlaka riayet etmeliyiz. Milli Görüş kadroları, trollere ve trolleşmiş zihniyetlere asla prim vermemeli, onlara onlar gibi mukabelede bulunmamalı, her zaman ve her koşulda bize yakışan söylemlerin dışına asla çıkmamalıdır.

İnsanların özgürlük ve güvenlik alanlarını ihlal eden, şiddet ve tehdit içeren söylemlerde bulunanlar ve hangi sebeple olursa olsun hukukun dışına çıkanlar, davamıza zarar verdiğini iyi idrak etmelidir. Milli Görüş’ün her bir ferdi, insanların kişilik haklarına ve ifade özgürlüğüne saygı duyar ve mücadelesini verdiğimiz değerleri savunmak adına diğer insanları tahkir edici ve hedef gösterici söylemlerde bulunmaması gerektiğini bilir, bilmelidir.

Her bir kardeşimiz, toplumda ve camiamızda infial uyandıracak paylaşımlardan özellikle kaçınmalı, her zaman sağduyunun hakim olacağı şekilde paylaşımlarda bulunmak için hassasiyet göstermelidir. Kendi iç meselelerimiz kamuoyu önünde konuşulmamalı ve camiamızın mensupları, diğer kardeşini sosyal medyada tenkit etmemesi gerektiğinin bilincinde olmalıdır.

Bizler, işinin vaktinden çok olduğunu bilen insanlar topluluğuyuz. Yapacak çok işimiz var. Başkalarının ısrarla ve inatla bizi çekmek istedikleri gündemlere asla alet olmadan, tüm enerjimiz ve heyecanımızla toplumumuzda ve ülkemizde konuşulmasını ve yaygınlaşmasını istediğimiz konulara odaklanmalı; yapacağımız çalışmaların önemini hissederek, gereksiz tartışmalardan uzak durmalıyız.

Milli Görüşçüler olarak, her ne sebeple olursa olsun; inanç ve değerlerimize zıt düşecek söylem ve davranışlar sergilemekten kaçınmalı, her zaman duruşumuzu ve üslubumuzu korumalı, güzel ahlâkla mükellef olduğumuzu unutmadan, sözün güzelini söylemeye ve konuştuğumuz zaman hikmetle konuşmak için hassasiyet göstermeye devam etmeliyiz.

Geçmişe dönüp baktığında tertemiz bir maziyi görecek olan bir Milli Görüş mensubuna yakışan da budur!

Sevgi ve muhabbetlerimle.

Oğuzhan ASİLTÜRK Milli Görüş Lideri



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER