Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Oğuzhan Asiltürk ve İsmail Heniye bir araya geldi

HAMAS Lideri İsmail Heniye, Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk’ü ziyaret etti.

Oğuzhan Asiltürk ve İsmail Heniye bir araya geldi

Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk ve HAMAS Siyasi Büro Şefi İsmail Heniye, İstanbul’da bir araya geldi. Görüşmede Filistin mücadelesi başta olmak üzere İslam âlemindeki gelişmeler istişare edildi. Görüşme talebinin İsmail Heniye’den geldiği öğrenilirken HAMAS ve Saadet Partisi’nden üst düzey heyetler de görüşmede hazır bulundu.

Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk görüşme sırasında gerek HAMAS hareketine gerek İsmail Heniye’nin şahsına yönelik tavsiyelerde bulundu.

Asiltürk, Heniye’nin şahsında HAMAS hareketine Siyonizm’e karşı verdikleri mücadele sebebiyle teşekkürlerini ve desteklerini sundu. Görüşmeye Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Ömer Faruk Yazıcı’da katıldı.

GÖRÜŞMEYE ANLAM KATAN AYRINTI

HAMAS hareketinin kurucu lideri ve manevi önderi Şeyh Ahmet Yasin 17 yıl önce, 23 Mart 2004 tarihinde bir sabah namazı çıkışında Siyonist İsrail uçakları tarafından şehit edilmişti. Heniye ve Asiltürk görüşmesinin, Şeyh Ahmet Yasin’in şehadet yıldönümünde gerçekleşmesi görüşmeyi daha da anlamlı kıldı. Filistin direnişi ve HAMAS hareketinin varlığı, Milî Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın da büyük kıymet verdiği bir husustu. Erbakan Hoca, HAMAS hareketini, Filistin’in meşru haklarını savunan direniş örgütü olarak tanımlamış her aşamada kendilerine destekte bulunmuştu.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER