Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

OĞUZHAN ASİLTÜRK: GÜN BİRLEŞME GÜNÜDÜR, BATILILAR SADECE GÜÇTEN ANLAR

Saadet Partisi YİK Başkanı Oğuzhan Asiltürk, İSBAM tarafından düzenlenen İslam Birliği Kongresi etkinliğinde, "İslam birliğini gerçekleştirmemiz lazım. Zira Batılılar sadece güçten anlar." dedi.

OĞUZHAN ASİLTÜRK: GÜN BİRLEŞME GÜNÜDÜR, BATILILAR SADECE GÜÇTEN ANLAR

İslam Birliği Araştırmaları Merkezi (İSBAM) tarafından "İslam Dünyasının Geleceği ve Filistin" temasıyla başkentte bir otelde "İslam Birliği Kongresi" düzenlendi. Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı ve eski İçişleri Bakanı Oğuzhan Asiltürk, programın açılışında yaptığı konuşmada, "Güçlü olmak için İslam birliğini gerçekleştirmemiz lazım. Zira Batılılar sadece güçten anlar." dedi. 

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan kongreye, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, eski İran dışişleri bakanlarından, Hamide Effort Komitesi Koordinatörü Manuçehr Muttaki'nin yanı sıra 25 ülkeden çok sayıda davetli katıldı. 

Oğuzhan Asiltürk de birçok İslam ülkesinden programa katılan kanaat önderleriyle İslam birliğinin inşasına yönelik neler yapılabileceğinin ele alınacağını kaydetti. 

BATILILAR SADECE GÜÇTEN ANLAR

Asiltürk, siyonistlerin ve sömürgecilerin "İslamın barışı tehdit ettiği" şeklinde algı operasyonu yürüttüğünü ve Müslümanları "potansiyel suçlu" ilan ettiklerini belirterek, "Düşmana karşı mücadeleyi kazanmamız için güçlü olmamız gerekir. Güçlü olmak için İslam birliğini gerçekleştirmemiz lazım. Zira Batılılar sadece güçten anlar." ifadelerini kullandı. 

GÜN İNANANLARIN BİRLEŞME GÜNÜDÜR

Müslümanların, ırk ve mezhep farklılıklarını bir kenara bırakarak, İslam birliği etrafında birleşmesi gerektiğinin altını çizen Asiltürk, "İslam tarih boyunca nereye ulaşmışsa barış ve huzur götürmüştür. Gün, inananların birleşme günüdür, İslam birliğini gerçekleştirme günüdür." dedi. 

FARKLILIKLARI BİR KENARA BIRAKARAK İSLAM SAVUNMA PAKTINI OLUŞTURMALIYIZ

Asiltürk, konuşmasında şunları söyledi: 

"Bugün bu kongreyi hiçbir fark gözetmeksizin tüm İslam alemini bir araya getirerek gerçekleştiriyoruz. Toplantımız hayırlar getirsin. İslam aleminin geleceğini birlikte gözetme şansını bize nasip eden Allah’a şükürler olsun. Hak batıl mücadelesi kıyamete kadar sürecektir. Hakkı temsil edenler müslümanlardır. Batıl ise İslam dışı her şeydir. Emperyalistlerin en rahatsız oldukları şey müslümanların haksızlıklara karşı mücadeleleriydi. Yani cihad şuuru ve yüksek ahlaki değerlerimizdi. Kardeşlerim mücadeleyi kazanmamız için güçlü olmamız gerekir. Güçlü olmak için de İslam Birliğini kurmamız gerekir. Çünkü emperyalizm ancak güçten anlar. İslamiyet nereye ulaşmışsa oraya barış götürmüştür. Bugün dünya İslam medeniyetinin getireceği barışa muhtaçtır. Tüm mezhepsel farklılıkları bir kenara bırakıp birleşmeli ve İslam savunma paktını oluşturmalıyız."



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER