Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

"ÖĞRENCİSİZ BÖLÜMLER KAPATILACAK"

YÖK’ten öğrencisiz bölümler ile ilgili açıklama geldi

Millli Gazete'den Ahmet SESLİ'NİN, "KONUYA DAİR" YAPMIŞ OLDUĞU HABER...

Öğrencisiz bölümler ile ilgili haberlere YÖK’ten açıklama geldi. Yapılan açıklamada, “Üniversiteler bünyesinde yeterli sayıda öğretim elemanı ve öğrencisi bulunmayan bölümlerin kapatılmasına karar verilmiştir” denildi.

Gazetemizin Sayıştay’ın ‘Yükseköğretim Kurulu 2018 Yılı Denetim Raporu’na dayanarak yaptığı, “ÖĞRENCİSİ YOK, ÖĞRETİM GÖREVLİSİ VAR” haberi üzerine, YÖK tarafından konu ile ilgili açıklama yapıldı.

“BAZI BÖLÜMLERİN KAPATILMASINA KARAR VERİLMİŞTİR”

Yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi: “2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu uyarınca üniversiteler bünyesinde akademik birim açma ile kapatma başvuruları üniversitelerin teklifi üzerine teknik altyapı ve öğretim elemanı kapasiteleri dikkate alınarak kurulumuz tarafından değerlendirilmektedir. Bu doğrultuda; 2018 yılında, çeşitli tarihlerde alınan Yükseköğretim Yürütme Kurulu kararları ile üniversiteler bünyesinde yeterli sayıda öğretim elemanı ve öğrencisi bulunmayan bölümlerin kapatılmasına karar verilmiştir.” Ayrıca açıklamada Sayıştay’a konu ile ilgili bilgilendirilme yapıldığının ancak bunun hazırlanan raporlarda ifade edilmediğinin de altı çizildi



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER