Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Öğrenci intiharları yetkilileri alarma geçirdi: Üniversite ve valilikten peş peşe açıklama

Antalya'da son dönemde yaşanan öğrenci intiharları, halkın tepkisini çekerek sorgulanmaya başladı. Olay, ana gündem maddesi haline gelince Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü ve Antalya Valiliği'nden art arda açıklamalar geldi.

Öğrenci intiharları yetkilileri alarma geçirdi: Üniversite ve valilikten peş peşe açıklama

Antalya'da son dönemde yaşanan öğrenci intiharları, ana gündem haline gelip sosyal medyada büyük yankı uyandırınca Akdeniz Üniversitesi ve Antalya Valiliği'nden peş peşe açıklama yapıldı.

'ÖNLEYİCİ TEDBİRLER ALACAĞIZ'

Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğünün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Öğrenci yurtlarında son dönemde yaşanan intihar olayları toplumun tüm kesimlerinde olduğu gibi bizlerde de büyük üzüntüye neden olmuştur. Yaşanan acı kayıplar için kıymetli öğrencilerimizin ailelerine, arkadaşlarına ve tüm üniversite camiamıza başsağlığı diliyoruz. Hepimizi derinden sarsan bu olaylarla ilgili gerekli inceleme yapılması için geçtiğimiz hafta içerisinde bir komisyon kurulmuştur. Komisyonumuz sorumluluk ve yetki alanımızda olmamasına rağmen vakaların gerçekleştiği yurtlardaki incelemelerin yapılabilmesi için olayın tüm boyutlarıyla aydınlatılabilmesi ve de önleyici tedbirlerin alınabilmesi amacıyla çalışmalarını devam ettirecektir."

'SORUŞTURMA YÜRÜTÜYORUZ'

Antalya Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada ise şöyle denildi:

"Bazı basın/yayın organlarında ve sosyal medyada yer alan ’Akdeniz Üniversitesi Öğrenci Yurdunda Neler Oluyor’ başlıklı haberler ve paylaşımlar üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılması gereği duyulmuştur. Öncelikle hayatını kaybeden gençlerimize Allah’tan rahmet; ailelerine ve sevenlerine başsağlığı ve sabırlar diliyoruz. İlimizde KYGM ve özel olmak üzere toplam 46 yurt ile 19 bin 950 öğrenciye hizmet verilmektedir. 157 adedi Elmalılı Hamdi Yazır Yurt Müdürlüğünde olmak üzere KYGM’ye ait 14 adet yurdumuzda toplam bin 435 adet kamera ve bunun yanı sıra fiziki unsurlarla da güvenlik tedbirleri sağlanmaktadır. 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı içerisinde meydana gelen 3 olay, alınan tanık beyanları ve olay yeri incelemesine ek olarak kamera kayıtları tetkiki sonucu adli kayıtlarımıza intihar olarak geçmiştir. Konu ile ilgili inceleme ve soruşturma cumhuriyet başsavcılığı koordinesinde emniyet müdürlüğümüzce yürütülmekte olup, ayrıca Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü tarafından idari soruşturma yürütülmektedir."

OLAY

Akdeniz Üniversitesi öğrenci yurdunda 10 Haziran tarihinde intihar eden Muhammed Kaya ile birlikte kamuoyu, üniversite kampüsündeki öğrenci yurdundaki intihar vakalarının nedenini merak etmeye başladı. Son bir ayda 3 öğrencinin intihar ettiğini söyleyen Akdeniz Üniversitesi Dayanışması isimli öğrenci grubunun iddiasına göre ise, intiharların temel sebebi KYK yurtlarında 'manevi danışmanlık' adı altında tarikatlaşma ve oluşan baskı ortamı.

 

Kaynak: karar.com



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER