Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Öcalan´la görüşme talebine ret

İmralı´da tutuklu bulunan Abdullah Öcalan ve diğer tutuklularla görüşmek için aileler tarafından yapılan başvurular reddedildi. Karar Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından alındı.

Öcalan´la görüşme talebine ret

 Abdullah Öcalan ve İmralı´da tutuklu bulunan diğer mahkumların aileleri İmralı´ya gitmek için talepte bulundu. Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı, ailelerin görüşme başvurularına ret cevabı verdi.

Mezopotomya Ajansı´nın haberine göre, İmralı F Tipi Kapalı Yüksek Güvenlikli Cezaevi´nde tutulan PKK Lideri Abdullah Öcalan´ın kardeşi Mehmet Öcalan ve vasisi Mazlum Dinç Pazartesi günü İmralı´ya gitmek için avukatları aracılığıyla başsavcılığa başvurdu. Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı, İmralı´da bulunan diğer tutuklular Hamili Yıldırım´ın kardeşi Polat Yıldırım, Ömer Hayri Konar´ın kardeşi Emin Konar ve Veysi Aktaş´ın ablası Sabiha Aslan´ın da başvurusunu reddetti.

Başvurular, ?5275 Sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkındaki Kanunda? yer alan ?Hükümlüler hakkında getirilen kısıtlamaları? gerekçe gösterilerek reddedildi.

Ömer Hayri Konar ve Veysi Aktaş İmralı´ya ?sekreterya? olarak gittikleri tarih olan 15 Mart 2015´ten, Hamili Yıldırım da İmralı´ya götürüldüğü 15 Temmuz 2015´ten bu yana aileleriyle ilk defa 5 Haziran´da bayram açık görüşünde görüşebilmişti.



Anahtar Kelimeler: Öcalan görüşme talebine

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER