Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Öcalan’ın idamını isteyen Savcı Talat Şalk: HDP’ye kapatma davası hukuki değil, siyasi

Şalk, HDP'ye kapatma davasının siyasi olduğunu düşündüğünü ifade etti

Öcalan’ın idamını isteyen Savcı Talat Şalk: HDP’ye kapatma davası hukuki değil, siyasi

Abdullah Öcalan’ın idamını isteyen iddianameyi yazan eski DGM Savcısı Talat Şalk, HDP'nin kapatılması davasının ve Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun milletvekilliğinin düşürülmesine ilişkin Halk TV'ye konuştu.

Şalk, "Kapatma ve milletvekilliğinin düşürme davalarının hukuki olduğunu değil siyasi olduğunu düşünüyorum. Demirtaş'ın da serbest bırakması lazım" dedi.

HDP'nin kapatılmasına ilişkin Talat Şalk ile görüşen Halk TV programcısı ve yorumcusu Barış Pehlivan, Şalk'ın açıklamalarını canlı yayında aktardı.

Kapatılma ve milletvekilliklerinin düşürülmesi davalarını siyasi bulduğunu söyleyen Şalk, Selahattin Demirtaş'ın da serbest bırakılması gerektiğini söyleyerek AİHM kararlarına uyulması gerektiğini vurguladı. 

Pehlivan, Talat Şalk'ın açıklamalarının şunlar olduğunu bildirdi:Bakın HDP, PKK'nın güdümünde olan bir partidir. Örneğin Demirtaş suç işlediyse yıllar önce işledi. Barış süreci olduğu için bir şey yapılmadı ona. Yıllar sonra tutukluyorsunuz, dava açıyorsunuz. Bu davaların hukuki değil, siyasi olduğunu düşünüyorum. AİHM kararlarına uyulması gerekiyor. Bundandır ki mesela Demirtaş'ın serbest bırakılması lazım. Keza HDP'nin kapatılması karar çıksa da AİHM'in bunları nasıl karşılayacağına dair tereddütlerim var.

Halk TV

Kaynak: İndependent Türkçe



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER