Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Obama yeni kitabında Erdoğan'ı da yazdı: İktidarı için demokrasiye bağlı

ABD Başkanlığı dönemini kaleme alan Obama, Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında, "Demokrasi ve hukukun üstünlüğüne bağlılığı, sadece kendi iktidarını koruduğu sürece var olacak gibi güçlü bir izlenime sahiptim" ifadelerini kullandı.

Obama yeni kitabında Erdoğan

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) 44. Başkanı Hüseyin Barack Obama'nın iki ciltlik anı kitabı 'A Promised Land' (Vadedilmiş Toprak) raflardaki yerini aldı. 

Eski Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'den Rusya lideri Vladimir Putin'e kadar dünyayı bir dönem ve hâlâ yöneten siyasileri hem fiziksel hem de karakter olarak anlatan Obama, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan da bahsetti.

"SADECE KENDİ İKTİDARI İÇİN DEMOKRASİYE BAĞLI"

Erdoğan'ı 'candan' biri olarak gördüğünü aktaran eski ABD Başkanı, Erdoğan için "Demokrasi ve hukukun üstünlüğüne bağlılığı, sadece kendi iktidarını koruduğu sürece var olacak gibi güçlü bir izlenime sahiptim" ifadesini kullandı.

ABD'li eski lider, Erdoğan için şu ifadeleri kullandı:

"Şahsen, Erdoğan'ı cana yakın ve ricalarıma yanıt veren biri olarak buluyorum. Ancak ne zaman onu dinlesem, uzun boylu cüssesi biraz kamburlaşır, keskin sesi alınmalara ya da yakınmalara karşı yükselirdi. Demokrasi ve hukukun üstünlüğüne bağlılığı, sadece kendi iktidarını koruduğu sürece var olacak gibi güçlü bir izlenime sahiptim."

"PUTIN FİZİKSEL AÇIDAN GÖZE ÇARPAN BİRİ DEĞİLDİ"

Obama, kitabında Rusya lideri Vladimir Putin'i 'çetin' ancak 'fiziksel olarak göze çarpmayan biri' olarak nitelendirirken, Rus lideri eskiden Chicago'nun yönetiminde söz sahibi olan çete patronlarıyla kıyasladı.

.85 metre uzunluğundaki Obama, 1.70'lik Putin hakkında, "Fiziksel açından baktığınızda pek göze çarpmıyordu" yazdı.

Obama, Putin ile yaptıkları bir görüşmede Rusya'nın Washington'a yaptığı siber saldırıları gündeme getirdiğini ve bunun üzerine birbirlerine 'ölüm bakışı' attıklarını ifade etti.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER