Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

OBAMA: ERDOĞAN´LA TARTIŞMAKTAN NEFRET EDİYORUM

Eski ABD Başkanı Obama´nın Ulusal Güvenlik Danışman Yardımcısı Ben Rhodes, ´Olduğu Gibi Dünya´ adlı kitabında, Obama´nın Cumhurbaşkanı Erdoğan´la ilgili anılarına da yer verdi.

OBAMA: ERDOĞAN´LA TARTIŞMAKTAN NEFRET EDİYORUM

"Olduğu Gibi Dünya" adlı yeni kitabında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın Barack Obama´ya zor anlar yaşattığını yazan Ben Rhodes, 2011´de iki lider arasında yaşanan ilginç bir anıya da yer verdi.

7 YIL ÖNCE YAŞANMIŞTI

Eski ABD Başkanı Obama ile o dönemde Başbakanlık görevini sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Kurul toplantıları sırasında bir araya gelmişti. Masadaki konular arasında Filistin meselesi de vardı.

Obama, Güvenlik Konseyi´nden Filistin´in bir devlet olarak tanınması kararının çıkmasını engellemeye çalışıyordu. Erdoğan da, Obama´nın bir önceki yıl Genel Kurul´da yaptığı konuşmadan pasajlar okudu:

"Bunu yaparsak, gelecek yıl Birleşmiş Milletler´de İsrail ile barış içinde yaşayan bağımsız, egemen bir Filistin devletine Birleşmiş Milletler´in yeni üyesi olarak hoş geldin diyebileceğimiz bir anlaşma sağlayabiliriz."

"Aynısını İsrail için öneriyor musunuz?" Cumhurbaşkanı Erdoğan, Obama´nın, Filistin´in Birleşmiş Milletler´e de üye olabilmesini içeren bir anlaşma arzuladığını hatırlattı.

Obama, Filistin´in ancak müzakereler sonunda bir devlet olarak tanınabileceğini söyleyince ve Güney Sudan´ı örnek verince de, Erdoğan´dan Obama´yı köşeye sıkıştıran o soru geldi: "Bu ancak kuzeye yıllarca yaptırım uygulanınca mümkün olabilmişti.

´ERDOĞAN´LA TARTIŞMAKTAN NEFRET EDİYORUM´

Siz de aynısını İsrail için öneriyor musunuz?" Yazar Rhodes, Obama´nın donup kaldığını, daha sonra kendisine "Erdoğan´la tartışmaktan nefret ediyorum" dediğini aktardı Yazar, ´Erdoğan meseleleri detaylıca, uzun uzun tartışmayı seviyordu´ ifadelerini kullandı.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER