Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Nusra cephesi ´Eğit-Donat´ askerlerine saldırdı

Suriye´de Nusra Cephesi, Eğit-Donat programında yer alan askerlerin karargahlarına havan toplarıyla saldırdı...

Nusra cephesi ´Eğit-Donat´ askerlerine saldırdı

Al Jazeera´nın haberine göre, Nusra Cephesi bu sabah saatlerinde Eğit-Donat birliği içerisinde yer alan ve aralarında Türkmenlerin de bulunduğu yedi ılımlı muhalif grubun bir araya gelerek oluşturduğu 30. Tümen´in karargahına saldırdı. Halep´e bağlı Azez ilçesinin Malikiye köyünde bulunan karargaha önce havan toplarıyla saldıran Nusra Cephesi daha sonra karargahın çevresini kuşattı. Yaşanan çatışmada 30. Tümen´den 20 asker öldü, 18 asker de yaralandı.

Saldırıdan hemen sonra ABD koalisyonu uçakları, hem 30. Tümen´e saldıran Nusra Cephesi üyelerini hem de bölgedeki Nusra Cephesi karargahlarına yönelik yoğun hava bombardımanı düzenledi. Hava operasyonlarında Nusra Cephesi´nin en az 20 üyesi öldü, çok sayıda yaralı var. Hava bombardımanında Nusra Cephesi´nin karargah olarak kullandığı birçok hedef de tahrip edildi.

 
30. Tümen´in komutanı Nedim Hasan da Nusra Cephesi tarafından kaçırılmıştı.

Türkmen komutanı kaçırmışlardı

Nusra Cephesi, dün de Eğit-Donat programına katılan Suriyeli Türkmen komutan Nedim Hasan ve ona bağlı 21 muhalif savaşçıyı kaçırmıştı. Kaçırılanlar halen Nusra Cephesi´nin elinde bulunuyor. 

30. Tümen ile Nusra Cephesi arasında daha önce herhangi bir çatışma yaşanmamıştı.

ABD öncülüğünde oluşturulan koalisyon uçakları IŞİD ile birlikte Halep ve İdlib´de bulunan Nusra Cephesi karargâhlarını düzenli olarak bombalıyor. Nusra Cephesi, El Kaide´nin Suriye kolu olarak savaşıyor ve ABD ile birlikte Turkiye´nin de ´terör´ listesinde yer alıyor.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER