Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Nuri Pakdil’in 15 dakikalık Atasoy Müftüoğlu ziyareti: Neden Ankara’dan Eskişehir’e gitti?

Yazar Şakir Kurtulmuş, Çıra Edebiyat’tan çıkan ‘Bir Tutkuya Dönüşmek’ isimli kitabında önemli yazar ve aydınlarla tanışma hikayelerini anlatıyor.

Nuri Pakdil’in 15 dakikalık Atasoy Müftüoğlu ziyareti: Neden Ankara’dan Eskişehir’e gitti?

Yazar Şakir Kurtulmuş,  Çıra Edebiyat’tan çıkan ‘Bir Tutkuya Dönüşmek’ isimli kitabında önemli yazar ve aydınlarla tanışma hikayelerini anlatıyor.

Şair  ve yazar Şakir Kurutulmuş

 

Kurtulmuş, Nuri Pakdil’i tanıma hikayesini anlattığı bölümde yakın arkadaş olan Atasoy Müftüoğlu ile Nuri Pakdil arasında geçen 15 dakikalık görüşmeyi de aktarıyor:

 “Bir gün yine Atasoy Ağabeyin yanındayım… Yeni gelen kitaplar, dergiler ve mektuplar üzerine konuştuk. Şakir işin var mı diye sordu, hayır abi okula gitmedim bugün, diye cevap verince, güzel, gel o zaman otogara gidiyoruz, Ankara’dan Nuri Pakdil geliyor, onu karşılayalım, dedi. Nasıl heyecanlandım, nasıl sevindim, hemen çıkıp otogara geçtik. Ankara otobüsünün kapısında karşıladık Nuri Beyi, kucaklaştık. Nasıl sıcak, nasıl sevimli bir yüz ifadesiydi o. Munis bakışı ve duruşu ile yer etti gönlümde. Otogardan belediyeye yürüdük, Atasoy Ağabeyin odasına geçtik, bir simit ve bir bardak çay içimi kadar oturduk. Ankara’dan Eskişehir’e geliş sebebini öğrendiğim zaman çok şaşırdım. Üstad Nuri Pakdil Edebiyat dergisinin bir yıl boyunca yayımlanan 12sayısını ciltletmiş ve o cildi Atasoy Müftüoğlu’na bizzat gelerek elden takdim ediyor. Böyle bir nezaket örneği, inceliğine hayran olmuştum. Kargoyla gönderebileceği halde bizzat gelerek cildi takdim etmesi çok ince, çok naif bir davranıştı. 15 dakika kadar kaldığı ofisten çıkıp yine birlikte otogara geçtik ve Ankara otobüsüne bindirerek kendisini yolcu ettik.”

 

Kaynak: İslami Analiz



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER