Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Norveç Gladyosu, NATO ve FETÖ

Bülent Orakoğlu - 20.11.2017

Norveç Gladyosu, NATO ve FETÖ

5 Temmuz FETÖ´cü darbe girişiminin ardından TSK´da terör örgütüne yönelik birçok tasfiye yaşandı. Yapılan soruşturmalarda NATO Karargahları´nın FETÖ´nün yuvası(ini )haline geldiği ortaya çıktı. FETÖ ile bağı olduğu tespit edilen 200´ü firari 237 NATO subayı ve 165 askeri ataşe hakkında adli ve idari işlem yapıldı. 

 

 

 
MAKALEYİ SESLİ DİNLEMEK
İÇİN TIKLAYIN

 

 

Bu isimlerin neredeyse tamamı Türkiye´ye dönüp yargıya teslim olmak yerine bulundukları ülkeye iltica etmeyi tercih etmişti. Ankara Cumhuriyet Savcılığı´nın ?´FETÖ´nün yurtdışı askeri yapılanmasına yönelik soruşturması ?´NATO´nun, Avrupa Müttefik Kuvvetleri Yüksek Karargahı´nda ( SHAPE) ve Müttefik Gizli Komitesi´nde (ACC ?Gladyo)görev almış olanlar´´ açısından dikkat çekiciydi. Çeşitli rütbelerdeki firari FETÖ´cüler, Türkiye´ye teslim edilmedikleri gibi kendilerine oturma ve çalışma izni verilerek NATO´daki eski görevlerine devam etmeleri dahi sağlanabiliyordu. Norveç  Gizli Ordusu´nun (Gladyo) ismi ROCAMBOLE kısaca ROC karargahı olarak biliniyor.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı´nın FETÖ´nün yurt dışı askeri yapılanmasına yönelik soruşturmasının şüphelileri arasında Norveç´in 15 Temmuz sonrasında iltica talebini kabul ederek oturma ve çalışma izni verdiği 4 NATO subayı ile bir askeri ataşe de bulunuyor. Bu 5 şüpheli hakkında soruşturma kapsamında yakalama kararı çıkartıldı. Norveç´in iltica talebini kabul ettiği firari 4 FETÖ´cü subayın  Norveç´te 15 Temmuz öncesinde NATO´ya bağlı ?´Müşterek Harp Merkezi ve Müşterek Harekat Merkezi´nde ?´ görev yaptıkları belirlenmişti. Büyük bir ihtimalle aynı görevlerine devam ediyorlar.

NATO´nun, 8 -17 Kasım tarihlerinde Norveç´te ?´Ortak Harp Merkezi´nde ?´(JWC) düzenlediği Trident Jalelin Tatbikatı´nda; ilk alçakça psikolojik harp saldırısı, Türkiye´nin kurucu lideri Atatürk´ün heykeli ile ilgili olarak gerçekleştirildi. Simülasyonla ilgili arka plan belgeleri çerçevesinde ?Düşman Liderler Biyografisi´ hazırlandı. Ancak hazırlığı yapan ekip teknisyeni Atatürk´ün heykelini bu biyografilerden birine özellikle yerleştirdi.

Türkiye´ye yönelik düşmanca ve haşhaşi tavır bu olayla bitmedi. Norveç Silahlı Kuvvetleri´ne bağlı bir sivil personel Hollanda´daki karargahta simülasyon çerçevesinde kullanılan sanal bir sohbet mecrasında ?Recep Tayyip Erdoğan? adlı sahte hesap açtı. Norveç ordusuna bağlı personel, sahte hesapla, Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın simülasyonda ?düşman ülke liderleriyle? yakın ilişki kurduğu ve iş birliği yaptığı mesajını verdi. NATO´nun Deniz Kuvvetleri Komutanlığı´ndaki Türk subayların tespiti sonrasında sahte hesap açan kişinin Türkiye kökenli birNorveç subayı olduğu ortaya çıktı. Müttefik Kuvvetler Komutanlığı Genelkurmay´dan özür dilerken, Norveç´teki Ortak Harp Merkezi Komutanlığı da konuya ilişkin özür mektubu yayımladı. Skandallar nedeniyle Türkiye, 10´u Kara Kuvvetleri, 20´si Hava Kuvvetleri, 4´ü Özel Kuvvetler Komutanlığı´ndan 41 personeli tatbikattan çekti.

Türkiye´nin kurucu lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk´e ve Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan´a yapılan alçakça saldırılar planlanmış açık bir Gladyo B(FETÖ) saldırısıdır. Norveç´teki  saldırı üssü ?Müşterek Harp Merkezi´ failler ise 15 Temmuz Öncesi ve sonrası Müşterek Harp Merkezi´nde görevli firari 4 FETÖ´cü NATO subayıdır. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile Norveç Ortak Harp Merkezi Komutanlığı´nın Türkiye´ye yönelik özür dilekleri ve eylemlerin bireysel olduğuna yönelik ifadeleri inandırıcı olmaktan çok uzak ve aptalcadır. Zira konunun uzmanı askeri yetkililere göre bu tür tatbikatların senaryoları emir-komuta zinciri içinde önceden hazırlanır, tabloları çok önceden belirlenir ve tatbikata geçilir. Tatbikatlarda gerçek şahısların kullanılması uygun değil. Zaten böyle bir uygulama da yok. Üstelik bir de NATO üyesi olan ülkelerin gerçek şahıslarının kullanılması çok ilginç! Düşman durumu derken dost-düşman durumu mavi ve turuncu birlikler olarak adlandırılır.

ABD kendi kazdığı kuyuya kendi düştü. Türkiye´yi ve devletin üst düzey yetkililerini teröre destek verdiği iftirasıyla Lahey Adalet Divan´ında yargılatma planları yaparken, FETÖ, PKK/PYD ve DEAŞ terör örgütlerini kurma ve teröre verdiği açık destek ortalara saçıldı. Bu durum Yabancı savaşçılar ve Yalnız Kurtların yaptığı Batı´daki terör eylemlerinin faturasının ABD´ye çıkarılacağına işaret ederken Amerikan hegemonyasının sonunu getirebilecek gelişmelere neden olabilir. İnşallah



Anahtar Kelimeler: Norveç Gladyosu NATO FETÖ

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz