Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Nobel ödüllü aktivist Karman: Yemen’deki felaketlerin sorumlusu S. Arabistan

Nobel ödüllü Yemenli aktivist ve gazeteci Tevekkül Karman, Suudi Arabistan'ın Yemen’deki felaketler, salgın hastalıklar ve açlıktan sorumlu olduğunu söyledi.

Nobel ödüllü aktivist Karman: Yemen’deki felaketlerin sorumlusu S. Arabistan

Nobel Barış Ödülü'nü kazanan Yemenli aktivist  ve gazeteci Tevekkül Karman, Suudi Arabistan'ın Yemen'deki felaketler, salgın hastalıklar ve açlıktan sorumlu olduğunu söyledi.

Karman bu açıklamayı Salı günü, Suudi Arabistan'ın ev sahipliğinde Birleşmiş Milletler ile ortaklaşa yapılan, Yemen için bağışçı ülkeler konferansından saatler sonra  Facebook sayfasında yaptı.

Bu konferans, Yemen'in insani ihtiyaçlarını karşılamak için uluslararası desteği harekete geçirmek amacıyla yapıldı.

Karman, “Suudi Arabistan Krallığı, Yemen'de meydana gelen felaketler, salgın hastalıklar ve kıtlık için yasal ve ahlaki sorumluluk taşıyor” dedi.

Karman ayrıca, Suudi Arabistan'ı Yemen'deki liderleri ve devlet görevlilerini “rehin” tutmakla suçladı.

Aktivist Karman, “Suudi Arabistan'ın Yemen'i bu gözaltılar aracılığıyla dünyadan önce temsil etme konusunda bir tekeli var” dedi.

Salı günü Yemen hükümeti, Birleşmiş Milletlerin de desteğiyle Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da yapılan Bağış Konferansı'ndan sonra, ülkedeki insani ihtiyaçlar için bir milyar 350 milyon dolarlık bağışın vaad edildiğini duyurdu.

Yemen altı yıldır, nüfusun yüzde sekseninin insani yardıma ihtiyaç duymasına sebep olan ve dünyanın en kötü krizlerinden birine yol açan şiddetli bir savaşa tanık oluyor.

Mart 2015'ten bu yana, Suudi Arabistan liderliğindeki Arap koalisyonu, başkent Sana da dahil olmak üzere çeşitli eyaletleri kontrol eden İran destekli Husilere karşı askeri operasyonlar gerçekleştiriyor.

Birleşmiş Milletler, çatışmalarda 70 bin kişinin öldüğünü ve çok sayıda sivilin de yaralandığını açıklarken, insan hakları raporlarında ise çatışmalarda en az 100 bin Yemenlinin hayatını kaybettiği açıklandı.

Kaynak: timeturk.com



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER